ÇİĞ BÖREK TARİFİ



ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su

Peynirli Börek İçin :
250gr beyaz peynir
Yarım demetten az maydanoz

Kıymalı Börek İçin :
250gr kıyma
1 baş soğan (rendelenmiş)
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı :

Önce un elenir bir kaba alınır sonra tuz konup azar azar su ilave edilir ortadan kenarlara doğru un birbirine kaynaştırılır ve ne sert nede çok yumuşak olmalı ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olmalı,hamuru bir gece önceden yapıp 2 poşetle ağzını iyice poşetleyip dinlendirilir sonra hamuru rulo yapıp avuçiçi kadar bezeler kesilir,her parça unlanıp merdaneyle ince bir şekilde açılır yarısına harçtan koyulur diğer yarısı üzerine kapatılır sonrada tırtıklı yada düz kenarlı bir rulet yardımıyla kenarlardan kesilir ve bol kızgın yağda 3-5dk kızartılır.İç harcı yeterince sulu değilse kıymaya azıcık su katılır..

0 yorum :

Yorum Gönder