ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE TARİFİ
22:58 by ZuhalÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
150gr tereyağı
1 paket labne peyniri (500 gr)
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 yumurta
200gr bitter çikolata
1 paket krema
Yapılışı :
İki paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirip un haline getirin.Bisküvi unu ile eritilmiş tereyağını karıştırın ve kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca basın.İyice basabilmek için bir su bardağının altını kullanın.Ayrı bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırın.Çırpma teli veya çatalla karıştırın.Labne olduğu için mikser kullanmayın. Sulanacaktır.Bu karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 150 derecede ısınmış fırında 50 dk pişirin. Cheesecake’i asla kelepçeli kalıptan çıkarmayın, çıkarmaya da çalışmayın! Kelepçeli kalıpta soğumaya bırakın.
Bir cezvede kremayı ve bitter çikolatayı kısık ateşte sürekli karıştırarak eritin.Karışımı ocaktan soğuk su dolu bir kaba alın ve soğumaya bırakın.Arada karıştırınki üzeri kabuk bağlamasın.Tamamen soğuyan cheesecake'in üzerine yine soğumuş bu sosu dökün ve bir gece buzdolabının alt kısmında bekletin.Bir gece dayanamıyorsanız en az 4 saat bekletin. Kalıbınızın yanlarından hafifçe bıçakla geçin,yapışan kısımlar var ise kolayca ayrılacaktır.
Not: Ben kalıbın altına yağlı kağıt serdim ki kolayca kalıptan çıksın istedim.Sizde bu yöntemi uygularsanız çok faydasını göreceksinizdir
Etiketler:
Kolay Pasta Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder