ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ


ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 ekmek hamuru
1 çay bardağı süt
50 gr Tereyağı

Açmak İçin :

Un

Ara Dolgusu İçin :
200 gr bitter çikolata

Üzeri için :
100 ml krema
100 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı file antep fıstığı


Yapılışı :
Hamurunu kaseye alın. Süt ve tereyağını ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalandırın. Tezgaha alıp dikdörtgen şekilde açın. Bıçak ile ceviz büyüklüğünde kareler kesin. Her karenin ortasına bir parça çikolata ilave edip yuvarlayın. Ortası delik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Her bezeyi üst üste yerleştirip kalıbı doldurun. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine gezdirin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.Çikolata soslu kek artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder