MUZLU TORPİL TARİFİ
20:51 by ZuhalMUZLU TORPİL TARİFİ
Malzemeler:
4 adet kare milföy hamuru
1 poşet Muzlu Puding
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g (yarım çay bardağı) öğütülmüş badem
Üzeri için:
30 g (yarım çay bardağı) iri kırılmış badem
35 g (yarım çay bardağı) Pudra Şekeri
Yapılışı :
Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
5 adet torpil kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın ve hafif çözülmeleri için10-15 dakika bekletin. Süre sonunda milföyleri 2 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Böylece 20 adet şerit elde edeceksiniz ve her torpil kalıbı için 4 adet milföy şeridi kullanacaksınız. Şeritleri elinizle bastırarak 15 cm uzunluğunda olacak şekilde inceltin. Torpil kalıplarının ince uçlarından başlayarak hafif üst üste getirerek spiral şeklinde sarın. Şeritleri birleştirirken elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın.
Hazırladığınız torpilleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Torpilleri fırından çıkartın. Bekletmeden torpilleri kalıplarından dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın.
Soğumuş pudingi mikser ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip karıştırın. Pudingi krema sıkma torbasına doldurun ve torpillerin içine sıkın. Pudinglerin üzerine Antep fıstığı serpin.
Etiketler:
Kolay Sütlü Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder