ELMALI KURABİYE TARİFİ
02:20 by ZuhalELMALI KURABİYE TARİFİ
Hamur İçin Malzemeler :
•250gr tereyağı veya margarin
•1 çay bardağı yoğurt
•1 su bardağı şeker
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un
İç İçin Malzemeler :
•3 adet elma
•3 yemek kaşığı şeker
•Yarım su bardağı ceviz içi
•1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin :
•Pudra şekeri
Yapılışı :
•Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tozşekeri ilave ederek 4-5 dk. suyunu çekene kadar pişirin.Son olarak cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.
•Oda sıcaklığında tereyağı,yoğurt ve şekeri karıştırarak unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yapın.
•Hamuru 3 eşit parçaya bölün.Bezelerden tekini alıp üzerine hafif un serperek merdane yardımıyla yaklaşık 2-3 mm açın.Açmış olduğunuz hamuru 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
•Geniş taraflarına elmalı içten koyarak rulo yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin.İlk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder