PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİ



PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Sosu İ
çin :
2 su bardağı portakal suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı şeker

Yapılışı :
1. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
2. Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
3. Şeker eriyince portakal suyunu ve sıvıyağı ilave ediyoruz.
4. Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı beraberce eliyoruz.Tahta kaşıkla karıştırarak ilave ediyoruz.
5. En son portakal kabuğu rendesini ilave edip,karışımımızı kalıba döküyoruz.
6. Isıtılımış fırında 175 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
7. Sos için portakal suyunu,unu,şekeri ve nişastayı bir sos tenceresine alıp,tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
8. Koyulaşana kadar pişiriyoruz.Ilıyınca soğumuş olan kekimizin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder