AYVALI KURABİYE TARİFİ
02:14 by ZuhalAYVALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı buğday nişastası
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
İç Harcı İçin :
2 adet orta boy rendelenmiş ayva
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri (üzeri için)
İç Harcı Yapılışı :
Teflon tavaya ayvayı, şekeri ve tarçını koyup ayvalar saldığı suyu çekene kadar pişirin. Pişen ayvayı soğuttuktan sonra cevizi ekleyip karıştırarak kurabiyenin iç malzemesini hazırlayın.
Yapılışı :
Hamur yoğurma kabına önce sıvı sonra katı malzemeleri koyup, yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 20 dk. kadar dinlendirin. Daha sonra hamura iç malzemeden koyup istediğiniz şekli verin.Fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılık halde iken üzerlerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleri servis tabağına sıralayıp, çayın yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Etiketler:
Kolay Kurabiye Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder