MİNİK KÖSTEBEK KEKLER TARİFİ
Malzemeler :4 adet yumurta
1,5 su.bar.şeker
1 su.bar.süt
1 su.bar. sıvıyağ
2,5 su.bar.un
1 paket kakao (25 gr.)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin :
1 paket Dr.Oetker creme ole
1 paket toz kremşanti
2,5 su.bar.süt
Yapılışı :
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır,diğer malzemeler eklenir kek akışkanlığında bir hamur elde edilir.Hamur kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
2,5 su bardağı sütle creme ole çırpılır,katılaşınca toz kremşanti eklenir ve çırpmaya devam edilir kıvam iyice koyulaşınca çırpma işlemi sona erdirilir.Pişip soğuyan kekten çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir ve üzerine birer kaşık krema koyulur.Kekin kenarları robottan geçirilip iyice ufalanması sağlanır,elle kremaların üzeri kaplanıp,ortası bombe olacak şekilde şekillendirilir, istenirse üzerine pasta simi dökülür (pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz).
0 yorum :
Yorum Gönder