ELMALI ÜZÜMLÜ BİSKÜVİ TARİFİ
Kek Malzemeleri:
2 yumurta
1 büyük çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
3-4 Adet Elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı Tarçın
Bisküvi Altı için:
24 Adet Pötübör Bisküvi
Yapılışı :
Öncelikle Kek malzemeleri sırasıyla çırpılır ve bir kek harcı elde edilir.Bisküviler yanyana sıralı bir şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Bisküvilerin Üzerine elma dilimlenmiş Elmalar dizilir.Bolca kuru üzüm bisküvi ve elmaların üzerine ilave edilir.Tarçın serpilir.Daha sonra hazırladığım kek harcı Elmalı üzümlü tarçınlı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayılacak şekilde dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra biraz ılınmaya bırakılır.Bardak yardımıyla elmalı üzümlü kek'tan yuvarlaklar kesilir.Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet Olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder