FINDIK LİMON CHEESECAKE TARİFİ


 
FINDIK LİMON CHEESECAKE TARİFİ
 
 Malzemeler :
 2 paket eti burçak
 150 gr. tereyağ
 1/2 su bardağı fındık

 Kreması :
 600 gr labne peynir
 1 paket krema (200ml)
 1 su bardağı şeker
 1 limon suyu ve kabuğu
 1 paket vanilya
 3 yemek kaşığı mısır nişastası
 4 yumurta

 Üzerine :
 1/2 bardak fındık tozu

Yapılışı :
Burçak ve fındıkları rondodan geçirip un haline getirelim.Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştıralım.Kelepçeli kalıbın dibine yapışmaz kağıt serelim ve karışımı bastırarak kalıba iyice yayalım.Kalıbı buzdolabında bekletelim.Diğer tarafta Labne, krema, limon suyu ve kabuğu,vanilya ve şekeri mikserle çırpalım.Nişastayı ekleyelim.Yumurtaları teker teker ekleyip fazla çırpmadan karıştıralım.Karışımı kalıba boşaltalım.170 dereceli fırında 50 dak. kadar pişirelim.Fırında kapatıp ılınana kadar içinde bekletelim.Dışarıya alalım iyice soğuyunca buzdolabında bekletelim.
Bir gece beklerse iyi olur, kalıptan çıkarıp üzerine fındık tozu serpip servis yapalım.

0 yorum :

Yorum Gönder