KABAK TATLISI TARİFİ



KABAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 kilo dilimlenmiş kabak
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz içi

Yapılışı :

Akşamdan kabak dilimlerini yıkayın ve süzün tencere içine dizin,üzerine şekeri yayın kapağı kapayın ve bir gece boyu bekletin.Sabah ocak üzerine alın tencere kapağını kapayın,kısık ateşte kabak dilimleri yumuşayıncaya kadar. Buhar çıktıktan sonra 1 saat pişirin soğutun.Kaymak yada ceviz içi ile gönlünüzce servis edin.
NOT:
Kabak tatlısı tencerede yada fırında yapılır.Tencerede kabak tatlısı yapmak için iki yöntemden biri kullanılır.
İlki; dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır, suyunun salması beklenir ve sabah en kısık ateşte pişirilir. İkinci yöntem ise kabak dilimlerine ölçüsünde şeker ve su ilave ederek doğrudan kısık ateşte pişirilir.Fırında kabak tatlısı yapmak için dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır,suyunun salması beklenir ve sabah fırında tepsi içerisinde pişirilir.Tencerede kabak tatlısı yapmak için en güzel yöntem,akşamdan kabağı şekere yatırmak ve susuz olarak pişirmektir.Bu şekilde hazırlanan kabak tatlısı hem lezzetli olur hemde pişirme sonrası şırası karar kalır.

0 yorum :

Yorum Gönder