MANTARLI BÖREK TARİFİ


MANTARLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yufka
Yarım kilo mantar
1 adet büyük soğan
2 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
150gr kaşar peyniri
Tuz,karabiber,pul biber

İç Harcı İçin Malzemeler :
5 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı :

Önce mantarları bütün olarak haşlayın ve süzün. Soğanı küp küp doğrayın zeytinyağı ile kavurun.Sivri biberleri çok ince kıyıp soğana ilave edin.Mantarları da küp küp doğrayın avucunuzla sularını iyice sıkın soğana ilave edin.Mantarlarla beraber 5dk daha kavurun.Baharatlarını ilave edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.Mantarlar soğumaya başlarken 5 yumurtayı tuz ile çırpın.Sütü ve yağı ilave edin.Yufkanın 2 adedini bir kaç parçaya bölünmüş halde teker teker tepsinize dizin ama her parçayı tepsiye dizdikten sonra hazırladığımız iç harcından dökün.Fırça yardımıyla harcın her yufka parçasının her yerine değmesine özen gösterin 2 yufkayı bu şekilde bitirince önce soğumuş mantarları tepsinize yayın.Mantarların üzerine kaşar rendesini ilave edin.Kalan 2 yufkayıda bir kaç parçaya bölün.Parçaları teker teker harcın üstünü örterek kapatın.Her yufka parçasını yine aynı yumurtalı harçtan sürün 4-5 saat buzdolabın alt bölümünde dinlendirip pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder