KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ 3


KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ 3

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt ( 1 su bardağı piştikten sonra üzerine gezdirilecek)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao 25 gr.lık
1 portakal kabuğu rendesi
2-2.5 su bardağı kadar un (Çırpılmış yoğurt kıvamı olana kadar)

Üzeri için:
1 paket krem şanti ( 1 çay bardağı süt ile hazırlanacak)

Yapılışı:

Yumurta şeker çırpılır, diğer malzemelerde eklenerek, yağlanmış kek kalıbına aktarılır. 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika daha sonra 150 dereceye getirilerek 10 dakika daha pişirilir. Fırından çıkan keke 1 su bardağı ılık süt gezdirilir. Krem şanti hazırlanır, dolapta bekletilir. Servis esnasında üzeri süslenir. (Buzdolabı poşetinin içerine krem şantiyi alarak, poşetin ucunu bıçakla incecik delip kekin üzerine sıkabilirsiniz.) Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder