ALACALI KEK TARİFİ
23:55 by ZuhalALACALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
* 5 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 limonun kabuğu
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt (veya süt)
* Yarım su bardağı ceviz içi (Miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz.)
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin.Ardından unu eleyerek ilave edin. Üzerine kabartma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün.Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. (Ben annemin kaşıkla alttaki beyaz hamuru diğerinin üzerine kapattığını hatırladığım için öyle yaptım.) 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Kek Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder