KOLAY ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ



KOLAY ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
1 kg milföy hamuru
1 adet böreklik yufka
2 yumurta
1 şişe maden suyu
1 fincan sıvı yağ

Arnavut Böreği İç Malzemesi :
Yarım kg pırasa
1 fincan sıvı yağ
1 kaşık salça
Yarım su bardağı su
 Tuz

Yapılışı :
Pırasaları yemeklik soğan şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağda bir kaç dakika kavurup salçasını ve suyunu ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tuzunu da ekleyip ocağı söndürüyoruz. Milföylerimizin yarısını tepsimizin tabanına yan yana diziyoruz. Yufkamızın kenarları tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine seriyoruz.
İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz ve kenarlarını iç malzememizin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlıyoruz. Kalan milföylerimizi de üstelerine gelecek şekilde diziyoruz. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçiyoruz.
Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerimizin üzerini tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz. 200 C’ye ısıtılmış fırınımızda milföylerimiz kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
 

0 yorum :

Yorum Gönder