KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ 2
Malzemeler:3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
kabartma tozu,
Vanilya
1,5-2 su bardağı un
Kreması:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Önce yumurta ve şeker sonra diğer malzemeler karıştırılıp kek hamuru hazırlanır,yağlanmış kare borcama dökülür175 derece fırında 30-35 dakika pişirilir (kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarılır)
tereyağ ve vanilya hariç diğer krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilir biraz ılınınca tereyağ ve vanilya eklenip mikserle çırpılır,soğuyan kek isterseniz yarım bardak portakal suyu yada süt ile ıslatılır.Kremayı kekin üzerine döküp birkaç saat dinlendikten sonra Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.
0 yorum :
Yorum Gönder