TIRTIL KURABİYE TARİFİ


TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzerine Sürmek İçin:
80 gr erimiş sütlü çikolata
File antep fıstığı

Yapılışı :
Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu,şeker ve vanilyayı alıp karıştırın.Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun,fırın tepsisini yağlayın.Hamuru tırtıl uçlu kalıba koyun.Tepsiye parmak uzunluğunda hamur sıkın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılıması için bekletin ve daha sonra benmari usulü erimiş çikolataya batırın ve antep fıstığına bulayın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder