PORTAKAL REÇELLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tatlı lor peyniri
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı portakal reçeli
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Yapılışı:
Şekeri ve yumurtaları çırpma kabına alın, karışım bembeyaz oluncaya kadar mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.Çırptığınız yumurtalara yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.Loru ekleyin ve karıştırın.Unu,reçeli ve vanilyayı ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk arada kontrol ederek pişirin.İçinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin.Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder