SOSLU MİLFÖY PASTASI TARİFİ




SOSLU MİLFÖY PASTASI TARİFİ


Malzemeler :
9 adet kare milföy hamuru

Kreması İçin :
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

Servis İçin :
Pudra şekeri
Carte d’Or Meyve Şöleni Karışık Meyveli Sos
Porsiyon başına 2 top Carte d’Or Classic Çilek,Kaymak, Çikolatalı dondurma

Yapılışı :
Milföyleri yumuşaması için dondurucudan çıkartın.Küçük bir teflon tencereye yumurta sarısı,süt,şeker, un,nişasta ve vanilya koyarak ve iyice çırpın.Tamamen karışınca ocağa alın ve muhallebiden daha koyu bir kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.Pişen kremayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Mikserle çırparak oda sıcaklığına getirin.Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.Yumuşayan milföy hamurlarını ortadan iki parçaya bölün, çatal yardımıyla üzerinde delikler açın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 cm aralıklarla yerleştirin.200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Milföylerin 2 katına krema torbası ile krema sıkın 3.katın üzerine pudra şekeri serpin ve meyveli sos gezdirin.
Her pastayı 2 top Carte d’Or Classic Çilek, Kaymak, Çikolata ile servis edin.

0 yorum :

Yorum Gönder