FINDIKLI ŞEKERPARE TARİFİ




FINDIKLI ŞEKERPARE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
2 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık (robotta doğranmış)
1,5 çay bardağı irmik
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :
Fındık

Şerbeti İçin :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Şerbetin Yapılışı :
Öncelikle şerbeti hazırlayın.Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra limon suyunu ilave edin.2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.



Yapılışı :
Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini koyun, iyice karıştırın.
Yumurtaları ilave edin, karıştırmaya devam edin.Diğer malzemeleri de ilave edin ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.Ortalarına birer tane fındığı hafif basarak koyun.Önceden ısıtılmış 190 derecedeki sıcak fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.Şerbeti fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine dökün.

0 yorum :

Yorum Gönder