TUZLU MİLFÖY TART TARİFİ


TUZLU MİLFÖY TART TARİFİ

Malzemeler :
100 gr kültür mantarı
1 adet patates
2 - 3 dal taze kekik
4 adet milföy hamuru
150 gr kaşar peynir
Tuz, karabiber


Yapılışı :
Patatesi yıkayın ve soyun. Mantarları bez ile silin yıkarsanız lezzetini kaybedecektir.Mantar ve patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın.Kekiğin yapraklarını ayıklayın.Tavaya az yağ koyup ısındığında patatesleri atıp soteleyin.Kızarınca mantarları ekleyin.Pişmelerine yakın kekik yaprakları, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve altını kapatın.Tezgaha un serpin ve milföy hamurlarını elinizle genişletin.Isıya dayanıklı küçük fırın kaselerine yada küçük kek kalıbına yerleştirin.Herbirinin içine yağlı kağıt ve kuru bakliyat yerleştirin. (böylece kabarmayacaktır.)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin.Fırından çıkardığınızda hazırladığınız mantar ve patatesli harcı milföylerin ortasına paylaştırın.Kaşar peynir rendesi serperek fırında üzerini kızartın. (isterseniz beşamel sos hazırlayıp sürebilirsiniz.)Sıcak olarak servis yapın .

0 yorum :

Yorum Gönder