TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ
01:51 by ZuhalTAHİNLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz içi yada fındık içi
Yarım su bardağı tahin
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp çevresi ceviz içine bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
NOT:
1)Tahinli kurabiye hamuru kıyır kıyır bi hamur olduğundan piştiğinde üzerinde çatlamalar olmaması için küçük top şekli verdiğimiz hamurları tepsiye dizmeden evvel tüm etrafını ceviz içine bulayıp fırına verirseniz daha iyi sonuçlar ve görünüm elde ediceksiniz
2)Kurabiyeler piştikten sonra soğumadan asla tepsiden almıyoruz çünkü sıcağında verdiği rehavetle tüm kurabiyeler dağılabilir, tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz
Etiketler:
Kolay Kurabiye Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder