ZARF BÖREĞİ TARİFİ 2



ZARF BÖREĞİ TARİFİ 2

Malzemeler :
4 adet yufka
Çok az tereyağ

Harcı İçin :
250 gr kıyma
1 büyük soğan
Tuz

Karabiber

Sosu İçin :
Yarım şişe maden suyu yada su veya süt
Sıvıyağ

Üzeri İçin :
Yumurta sarısı

Yapılışı :

Yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Baharatını ekleyip bir kenarda soğumaya bırakın,Sos malzemelerini çırpın.Yufkalardan birini serip üzerine sostan her yerine gelecek şekilde yayın.Üzerine ikinci yufkayı serip onunda üzerine sostan sürün sonra yufkaların önce karşılıklı kenarlarını ortaya getirerek kapatın.Daha sonra açıkta kalan kenarları da ortaya getirip kare şekli elde edin.Oluşan karenin 4 köşesine kıymalı içten koyup,uçları ortaya doğru katlayın. Tepsiye yerleştirdikten sonra böreği üçgen dilimler olacak şekilde bıçakla kesin.Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın.(Toplamda 2 börek elde etmiş oluyoruz).Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürün.Arzuya göre çörekotu,susam yada beyaz haşhaşta serpebilirsiniz 180 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirin.Siz dilerseniz patatesli iç harcıyla da yapabilirsiniz.Dilerseniz böreği yapıp buzluğa koyabilirsiniz, misafiriniz geldiğinde çıkarıp çözdürüp pişirirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder