KIRMIZI KADİFE PASTA TARİFİ



KIRMIZI KADİFE PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt (1 yemek kaşığı limon suyu ile kesilecek)
1,5 su bardağı şeker
3 adet orta boy yumurta
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 fiske tuz
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat

Krema İçin :
1 kutu krema (200 ml)
1 kutu labne peynir (200 gr içim)
1 paket toz krem şanti
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket toz vanilya
1 kahve fincanı süt

Yapılışı :

Kremayı mikser ile çırpın kabarsın.Krem şantiyi ekleyin 1dk sonra sütü ekleyip iyice çırpın.Peynirin suyunu olabildiğince süzün.Peyniri 10dk kadar ince süzgeçte bırakabilirsiniz.Peyniri mikser ile çırpın kabarsın.Peynire pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın.Kremayı,peynirli karışıma ekleyip karıştırın. Peynirli kremayı buzdolabında bekletin.Kek hazır olunca kullanın.

Yapılışı :

Fırını 175 C'de ısıtın.Un,kakao ve tuzu eleyin bir kenarda bekletin.Sütü ılıtın ve içine limon suyunu ekleyin 15dk kesilmesi için bekletin.Kek için tereyağını mikser ile çırpın, beyazlasın içine şekeri ekleyin ve çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyin.Her bir yumurta eklediğinizde karıştırın,yumurta karıştıktan sonra diğerini ekleyin,vanilya ve kabartma tozunuda karışıma ekleyin,karışıncaya kadar çırpın.Sütün içine kırmızı gıda boyasını karıştırın.Kek karışımı eklemeleri için mikseri orta hıza getirin.Kırmızı boyalı sütü ve elenmiş un karışımını kek karışımına ekleyin.Karbonatın üzerine sirkeyi dökün,kabarınca hızlıca kek karışımına ekleyin ve spatula veya tahta kaşık ile karıştırıp hamuru,yağlanmış ve unlanmış kalp şeklindeki kelepçeli kalıba veya 22cm çapındaki kelepçeli kalıba dökün.
Keki fırında orta rafta 1 saat pişirin,ilk yarım saat fırının kapağını açmayın.Kürdan testi yapın.Gerekirse 5-10dk daha pişirin.Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarın.Pastanın çapından 20cm uzun olacak şekilde 4 kat dikiş ipliğini bir araya getirerek iki ucunu düğümleyin.Üzerindeki tümsek kısmı bir bıçak ile kenarlarından belirleyip ipi bir kenarından geçirin.İki taraftan elinizle ipi gerin.Yavaş hareketler ile ipi ileri doğru yürütün.Keki düzgün şekilde kesmiş olursunuz.Kekin diğer katları için aynı yöntemi uygulayın.Kekin ilk tümsek olan dışında 3 kat kek elde etmiş oluyoruz.İlk kesilen tümsek şeklindeki katı rondodan geçirip ufalayın.
Kremanın bir kısmını ilk kek katına yayın,ikinci keki üzerine yerleştirip kremadan yayın.Üçüncü kek katını yerleştirin.Kalan kremanın 1 çay bardağı kadarını süsleme için ayırıp diğerini pastanın kenarlarına ve üzerine sürün.Ufalanan kek parçalarını pastanın kenarlarına yapıştırın.Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu sıkma torbasına alın.Kekin kenarlarına şeklini takip ederek krema sıkın orta alanada kalan kek parçalarını serpiştirin.Pastayı buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.İstediğiniz zaman servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder