BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KIRMA BÖREK TARİFİ



BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KIRMA BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 tavuk göğsü
6 adet yufka
Tuz

Karabiber

Beşamel Sosu İçin :
2 yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı un (tepeleme)
3 su bardağı süt
Kaşar rendesi
Tuz

Yapılışı :

Tavuk göğsü bol suda haşlanır.Didiklenip tuz, karabiber eklenip karıştırılır.Yağlanmış fırın tepsisine yufkalar tek tek dizilir ve her birinin arasına kepçe yardımıyla bol miktarda tavuk suyundan gezdirilir.En üste didiklenmiş tavuk etleri konulur.Beşamel sos hazırlanıp tavuk etlerinin üzerlerini kapatacak şekilde dökülür 200 dereceli fırında beşamel sos kızarana kadar fırınlanır,bu arada kabaran yerler için bir kaç yerinden bıçakla delinir.Fırından alınıp üzerine bol miktarda kaşar peynir serpilip tekrar fırınlanır.Kaşar peynirler eriyip kızarana dek pişirilir,sıcak servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder