AYVA TATLISI TARİFİ
23:59 by ZuhalAYVA TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
•5 adet ayva
•2 su bardağı şeker
•4-5 adet karanfil
•2 su bardağı su
•2 adet elma
•5-6 adet ceviz
•2 yemek kaşığı şeker
•Yarım paket krem şanti
•Yarım su bardağı süt (krem şanti için)
Yapılışı :
Öncelikle ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.Soyulan ayvaları enine ikiye ayırın ve bir bıçak ya da kaşık yardımı ile çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Çekirdeklerini atmayın, ayvaları pişirirken ayvalara kırmızı rengini vermesi ve jöleleştirmesi için kullanacağız.Ayvaları soyma ve oyma işlemleri biraz uzun süreceğinden ayvalar kararmasın ayvaları limonla ovabilir ya da limonlu suda bekletebilirsiniz.Ayvaları, yayvanca bir tencereye, oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Ayva çekirdeklerini de tencenin içine serpiştirin. Gıda boyası katmayacaksanız eğer ne kadar çok çekirdek olursa o kadar çok kızarırlar.Suyu bir kaba alın ve içine çay kaşığının ucuyla gıda boyası ekleyin ve karıştırın (arzu ederseniz gıda boyası yerine lohusa şekeride kullanabilirsiniz) Bu karışımı her bir ayvanın üzerinden gezdirerek dökün.Karanfilleri de suyun içine atın.Toz şekeri de ayvaların üzerine eşit gelecek şekilde dökün.Tencerenin kapağını kapatın, önce yüksek ateşte sonra su kaynamaya başlayınca da kısık ateşte bir saat pişirin.Elmalı harcı hazırlamak için elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.Rendelenmiş elmaları bir tavaya alın 2 yemek kaşığı şeker ekleyin ve ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın.Pişen ayvaları bir servis tabağına alın ve üzerine tencerenin dibinde ki jöleli sudan azıcık gezdirin ve soğuduktan sonra elmalı harçtan paylaştırarak koyun.Krem şantiyi de süt ile hazırladıktan sonra elmalı ayvaların üzerine istediğiniz şekilde koyun.En son üzerine isteğinize göre çekilmiş antep fıstığı yada dövülmüş ceviz dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Meyveli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder