ELMALI TOPPARE TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
4 adet orta boy elma
Yarım su bardağı +1 çay bardağı
Tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kıyılmış fındık
250 gram margarin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Çeyrek limonun suyu
Üzerine:
Hindistan cevizi
Toz Antepfıstığı
Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Yarım su bardağı tozşeker ve tarçın ekleyip, elmalar suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, fındığı ilave edin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde margarini eritip soğutun. Üzerine yumurta, 1 çay bardağı tozşeker, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyip, poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan yumruk iriliğinde bezeler koparıp, yarım cm kalınlığında açın. Su bardağının ağzı ile yuvarlak parçalar çıkarın. Kenarlardan çıkan hamur parçalarını da yeniden yoğurup aynı işlemi uygulayın. Yuvarlak parçaların ortalarına hazırladığınız elmalı harçtan 1 çorba kaşığı yerleştirin. Hamurun kenarlarını büzerek kapatın. Ters çevirip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, altı ve üstü kızarana dek pişirin. Şerbet için tüm malzemeyi tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Soğuk hamurları sıcak şerbete batırıp, 5 dakika şerbetin içinde dinlendirin. Hamurları şerbetten alıp, Hindistan- cevizine bulayın ve servis tabağına dizin. Ortalarına toz antepfıstığı serpin .
0 yorum :
Yorum Gönder