İNCİRLİ TATLI TARİFİ
00:25 by ZuhalİNCİRLİ TATLI TARİFİ
Kek Malzemeleri :
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Yapılışı :
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder