KREMALI BROWNİE TARİFİ



KREMALI BROWNİE TARİFİ

Malzemeler:
150 gr iri kıyılmış ceviz
3 paket 80′er gramlık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Bir tutam tuz

Kreması İçin:

2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt


Üzeri İ
çin:
2 paket 80 gramlık bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı krema

Yapılışı:
1- çikolatalı tereyağ ile birlikte benmari usulu eritin. nescafeyi 1 çorba kaşığı sıcak su ile eritip üzerine ekleyin
2- Ilıyınca toz şeker ve vanilyayı katıp karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin çırpın.
3- tuz,un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın. cevızı ekleyın karıştırın
4- karışımı yağlı kağıt ile kaplanmış 30×30 cm. ebatındaki kalıba dökün önceden ısınmış 180 derecede pişirin
5- soğuyunca üzerine pudingi hazırlayın ılıkken dökün biraz soğumaya bırakın
6- en son üzeri için: çikolata, tereyağı ve kremayı benmari usulü eritip, browninin üzerine yayın. çikolata donunca dilimleyin serviz yapın.
NOT: Kremanın donması ıcın dolapta beklettım browniyi. kekin içindeki çikolata soğuyup donuyor, servisten önce oda ısında bekletin içindeki ıslaklık belli olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder