KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ


KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao


Üzeri İçin :
Ceviz içi
kakao

Yapılışı :
Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.
 

KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ



KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
İki buçuk çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Süslemek İçin:
Kakao ve çilek

Yapılışı :
Hamur için, tereyağı ve tozşekeri birlikte çırpın. Üzerine elenmiş un ve kakaoyu ilave edin. Daha sonra hamuru kelepçeli küçük bir kalıba alın ve elinizle bastırarak kenarlarını yükseltip yayın. Üzeri için tozşeker, yumurta ve labne peynirini iyice çırpın. Un, kakao ve nişastayı üzerine eleyin. 1 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edin. En son vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu harca ekleyin. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 2 saat pişmeye bırakın. Fırından çıkarıp soğutun. Servis tabağına alın. Üzerine kakao serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTACIKLAR TARİFİ



ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTACIKLAR TARİFİ

Malzemeler :
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı soğuk su
Bir tutam tuz
2 su bardağı un


İçi İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı parça çikolata

Üzeri İçin:
2 paket bitter
çikolata (160 gram)

Yapılışı :
Hamuru hazırlamak için, tozşeker ve margarini bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra su, tuz ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ayırarak kalanını ortası boş kalacak şekilde elinizle tart ölet kalıplarının içine döşeyin. İç harcı için, tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Kalıplara aldığınız tartoletlerin içine yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pastacıkların üstüne kapak şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Bitter çikolataları benmari usulü eritip tartoletler soğuduktan sonra üstlerine gezdirerek servis yapın.

BAVYERA PASTASI TARİFİ



BAVYERA PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2.5 yemek kaşığı un
5 yaprak jelatin
120 gr bitter çikolata
120 gr beyaz çikolata

 

Yapılışı :
Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumuşayan jelatini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kremayı da ilave edin. Malzemeyi ikiye bölün. Birine rendelenmiş bitter çikolatayı, diğerine de beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra derin dondurucuda 20 dakika bekletin. Biraz koyulaştıktan sonra malzemeleri derin dondurucudan çıkarın. Tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına beyaz çikolatalı malzemeyi dökün. Bitter çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler, desenler yapın. Tekrar derin dondurucuya alıp katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan çikolatalı karışımı üzerine döküp derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Bavyera pastası artık hazır, afiyet olsun.

KARAMELLİ PASTA TARİFİ 2


KARAMELLİ PASTA TARİFİ 2

Malzemeler :
200 g Pınar Labne
2,5 su bardağı Süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
100 g nişasta (3-4 yemek kaşığı sütle ezilmiş)
1 çubuk tarçın (kırılmış)
1 adet pasta taban

Şurup İçin:
Yarım bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Süslemede kullanılacak karamel şekeri için:
Yarım bardak şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı :
Karamelize etmek için; çubuk tarçını kırın ve şekeri koyu kahverengi renge dönüşene kadar karıştırarak pişirin. Kremayı hazırlamak için üzerine sütü ilave edin. (elinize sıçratmamaya dikkat edin) Sütün içinde şeker eriyene kadar ocakta tutun. Sütü süzün. Başka bir kasede çırptığınız yumurta sarısını ve süt içinde erittiğiniz nişastayı da ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne’yi ekleyin ve kremaya tahta kaşık yardımıyla yedirin.
Karamel şekeri için; şekeri karamelize edin, tereyağını ekleyin, tabağa dökün. Donduktan sonra kırarak süsleme için kullanın. İsterseniz krema içine de ekleyebilirsiniz.
Pasta tabanını şurupla ıslatın, kremayı arasına ve üzerine sürün. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

BÖĞÜRTLENLİ KEDİDİLLİ YAŞ PASTA TARİFİ



BÖĞÜRTLENLİ KEDİDİLLİ YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket kedili bisküvi
1 küçük kase böğürtlen reçeli

Kreması İçin :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı labne peyniri
50 gr.tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz


Yapılışı :
Kremasını Labne peyniri,margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin.Altını kapatıp kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.Uzun bir kek kalıbının içine strech film kaplayın.
Önce en alta biraz krema dökün,Üzerine biraz böğürtlen reçeli gezdirin,Daha sonra kedidillerini uzunlamasına dizin.Bu şekilde üç sıra olacak şekilde dizmeye devam edin.En üste kalan kremayı döküp soğuduktan sonra dolaba kaldırın.Bir gece bekletip kalıbı bir tepsiye ters çevirin.Strech filmi çıkarıp,dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ


ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
60 gr su
85 gr şeker
20 gr bal
230 gr bitter çikolata
18 gr yaprak jöle

600 gr krema


Yapılışı :
Su ve şekeri beraber kaynatın. Soğuk su dolu bir kasede yaprak jöleyi 5 dakika kadar bekletin. Daha
sonra suyunu süzüp kaynayan şekerli suya atıp karıştırın. Şerbeti ocaktan alıp bir kenara koyun.
45-50 dereceye kadar soğuttuktan sonra içine çikolatayı parçalayıp atın ve karıştırın. Kremayı mikserde iyice kabartın ve tüm malzemeyi karıştırarak kalıplara doldurun. Buzdolabında bir
gece bekletin.Üzerine bolca çilek dilimleyerek servis edin.

KAKAOLU MOZAİK PASTA TARİFİ



KAKAOLU MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 paket pötibör bisküvi (200grlık)
2 cay bardağı süt
2 cay bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
100gr tereyağ


Yapılışı :
Önce yağı eritip ocağı kapatıp hemen kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz daha sonra şeker ve sütü ekleyip tekrar ocağı yakıyoruz ve kakaolu sosumuz ısınıp güzelce karışınca altını kapatıyoruz. Kakaolu sosumuz soğurken bisküvileri elimizle kırıyoruz.Sos ile bisküvileri birleştirip bisküvileri çok zedelemeden dikkatlice karıştırıyoruz ve buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlıyoruz.Derin dondurucuda yarım saat kadar bekletip sekil veriyoruz ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirip arzu edilirse Antep fıstığı eşliğiyle servis yapıyoruz.

LİMONLU KREMALI PASTA TARİFİ



LİMONLU KREMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1.5 su bardağı limon suyu
2.5 su bardağı su
4 çorba kaşığı un
8-10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı krema
1 ad. Limonun rendelenmiş kabuğu
20 ad kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt



Yapılışı :
Su ve limonun suyunu karıştırarak bir tencereye alın.
İçine unu, toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve nişastayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırtarak pişirin.Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın.Karıştırarak soğumasını sağlayın.
Sonrasında kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.Kedi dillerini süt ile ıslatıp 25X25 cm ebadında kalıba bir kat sıralayın.Üzerine limonlu kremanın bir kısmını dökün. 2.kata tekrar ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayıp üzerine kalan kremayı gezdirin.Buzlukta 2 saat soğumaya bırakın. Dolaptan çıkardığınızda dilimleyerek servis yapın.

DAMLA SAKIZLI KARTOPLARI TARİFİ


DAMLA SAKIZLI KARTOPLARI TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
200 gr tereyağ
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2~3 parça damla sakızı
2 su bardağı un
2/3 su bardağı fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi

 

Yapılışı :
Margarini tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartarak içine 2-3 fındık yerleştirin ve yuvarlayarak top haline getirin. Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.Afiyet olsun.