AŞK LOKUMU TARİFİ 2



AŞK LOKUMU TARİFİ 2

Malzemeler:
3 Su Bardak Süt
7 Kaşık İrmik
7 Kaşık Şeker
1 Paket Toz Krem Şanti
Hindistan cevizi ve Fındık

Yapılışı :
Krem şanti hariç diğer malzemeleri koyu kıvam alana kadar pişirelim. Daha sonra soğuması için bir kaba koyup soğutalım. Soğuduktan sonra içerisine toz krem şantiyi döküp yoğuralım. Islak elle top halinde parçalar alarak Hindistan cevizi ve ya fındığa batırıp servis edelim.Afiyet Olsun.

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
300 gr. Savoyer bisküvi
500 gr. çilek
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt



Yapılışı :
Bisküvileri, yuvarlak çukur bir kaba, altını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.Çilek ve pudra şekerini blendırda çekin.Krem şanti ve sütü birlikte çırpın.Kalıptaki bisküvilerin üzerine, bir kat krem şanti, bir kat çilek kreması ekleyip, üzerine tekrar bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerine kalan krem şantiyi yayın, üzerine çilek kreması sürün . Üstünü savoyer bisküvi ile kapatın.
Çilekli pastayı 3 saat buzlukta beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın.
Pastanın üzerini çilek kreması ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
 

SAKIZLI KURABİYE TARİFİ




SAKIZLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
 2 su bardağı un
 3 çorba kaşığı margarin
 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
 Yarım su bardağı toz şeker
 1 kahve fincanı süt
 Yarım çay kaşığı kabartma tozu (ben 1 kullandım)

Üzeri İçin :
Fındık

Yapılışı:
2 su bardağı unu, yarım su bardağı toz şekeri, 1 kahve fincanı sütü, 3 çorba kaşığı margarini, 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı ve yarım çay kaşığı kabartma tozunu yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan parçalar kopararak şekil verin. (Krema torbası da kullanabilirsiniz.) Tepsiye dizin.Üzerlerine birer fındık yerleştirin. Orta dereceli ısınmış fırında (150-170) 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.

BİTTER ÇİKOLATALI KOLAY TATLI TARİFİ



BİTTER ÇİKOLATALI KOLAY TATLI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket çikolatalı puding
2,5 bardak süt
2 paket bebek bisküvisi
3-4 avuç file badem
1-2 avuç vişne

Yapılışı :
Pudingi tarife göre hazırlayın.File bademleri yağsız olarak tavada kavurun.Cam bir kaba 1 kat bebek bisküvisi dizin.Üzerine sıcak olarak pudingden biraz gezdirin.Pudingin üzerine vişne serpiştirin. Kavurduğunuz file bademleri vişnelerin üzerine dağıtın.Tekrar bir sıra bisküvi dizin ve kalan pudingle bisküvilerin üzerini kaplayın.Soğuduktan sonra üzerine file badem serperek servis edin.

KREP PASTA TARİFİ



KREP PASTA TARİFİ

Malzemeleri :
3 yumurta
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
50 gr kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema İçin :
200 ml krema
1 paket vanilya

Üzeri İçin: 200 gr bitter çikolata
200 ml krema

 

Yapılışı :
Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve mikser ile iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün ve karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. 10 dakika buzdolabında soğutun. Servis tabağına bir krep yerleştirin. üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krepi yerleştirin. Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin. Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın. çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.
Krep pasta artık hazır, afiyet olsun.

YER FISTIĞI KREMALI PASTA TARİFİ


YER FISTIĞI KREMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 yumurta akı
1 tutam tuz
200 gr toz şeker
2 paket vanilya
75 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr un
50 gr kakao
100 ml süt
Yarım paket kabartma tozu

Şerbet için :
250 ml su
200 gr toz şeker
1 paket vanilya

Krema için :
300 ml krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 gr labne peyniri


Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını çırpma kabına alıp tuz ile birlikte iyice çırpın. Şeker, vanilya ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak sütü ekleyin. 21 cm x 21 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili fırın kabına hamuru aktarın ve fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema için krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Labne peyniri ve yer fıstığı ezmesini ekleyip karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa kaşık kaşık süt ekleyebilirsiniz. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin. Su, şeker ve vanilyayı karıştırıp kekin ilk katını ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayıp diğer keki üzerine yerleştirin. üzerine şurup gezdirip kremanın yarısını sıvayın. Pastayı dilimlere ayırın. Kalan kremayı yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup dilimlerin üzerine sıkın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yer fıstığı kremalı pasta artık hazır, afiyet olsun.

PANCAKE TARİFİ


PANCAKE TARİFİ

Malzemeler :
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt


Yapılışı :
Hepsini çırpıyoruz ve çok az yağladığımız teflon tavaya bir çorba kaşığı miktarı döküp her iki yüzü de pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

EBRULİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


EBRULİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı koyu nescafe
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
1/3 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı limon suyu

Ebruli çikolata için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
2’şer çorba kaşığı bal ve sıvıyağ
50 gram beyaz çikolata

Yapılışı :
Pasta için sıcak kahvenin içinde tozşekeri eritin. Çikolatayı elinizle parçalayıp derin bir kaseye alın ve içine kahveli karışımı boşaltın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Üzerine yumurta sarılarını bir bir ilave edin. Elenmiş un ve kakaoyu katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Yumurta aklarını limon suyu ile köpük haline gelene kadar çırpın ve köpüğünü gidermeden tahta bir kaşıkla alıp, çikolatalı karışıma ekleyin. Orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdanla kontrol ederek (kek kabardıktan sonra bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir) pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Ebruli çikolata için 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 1'er çorba kaşığı bal ve sıvıyağ ilave edip karıştırın, ılınmış kekin üzerine boşaltın. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin. 1'er çorba kaşığı bal ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Pastanın üzerine döktüğünüz bitter çikolatanın üzerine beyaz çikolatayı kaşıkla, aralıklarla dökün ve kürdanla ebruli görüntüsü verin.

ÜÇ ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ


ÜÇ ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Malzemeler :
225 gr beyaz çikolata
2.5 su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
25 gr Hindistan cevizi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
1+1/4 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı

Soğuk krema için :
225 gr çikolata
6 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
3/4 su bardağı çırpılmış krema
File Antep fıstığı

Yapılışı :
Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile yarım su bardağı kremayı eritin. Bir su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın. Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın. Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin. Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın. Üzerini kapatıp buzlukta bekletin. Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin. Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün. Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Soğuk krema için, çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin. Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Ocaktan alıp ılınma bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi, servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın.Üç çikolatalı parfe artık hazır, afiyet olsun.

AHUDUDULU CHESECAKE TARİFİ


 
AHUDUDULU CHESECAKE TARİFİ
 
Tabanı İçin Malzemeler :
1 paket kepekli bisküvi
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Kreması İçin :
1 paket labne peynir (200 gram)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya

Sosu İçin :
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı püre haline getirilmiş ahududu

Üzeri İçin :
1 kâse ahududu

Yapılışı :
Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin.İçine erimiş tereyağını ekleyip yoğurun.
Bisküvi hamurunu iyice bastırarak küçük tart kalıplarına ya da orta boy fırın tepsisinin tabanına döşeyin.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın.
Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.Yumurtaları karışıma ekleyip, yavaşça çırpın.Un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli kremayı yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın.Sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye sos malzemelerini ekleyin.İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip, benmari usulü karıştırarak pişirin.
Sosun soğuması için kenarda bekletin.Servis yapacağınız zaman cheescakenin üzerine sosunu dökün.
Üzerini ahududu taneleriyle süsleyip servis yapın.