ÜÇ ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ


ÜÇ ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Malzemeler :
225 gr beyaz çikolata
2.5 su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
25 gr Hindistan cevizi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
1+1/4 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı

Soğuk krema için :
225 gr çikolata
6 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
3/4 su bardağı çırpılmış krema
File Antep fıstığı

Yapılışı :
Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile yarım su bardağı kremayı eritin. Bir su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın. Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın. Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin. Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın. Üzerini kapatıp buzlukta bekletin. Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin. Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün. Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Soğuk krema için, çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin. Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Ocaktan alıp ılınma bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi, servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın.Üç çikolatalı parfe artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder