ÇİLEKLİ KURABİYE TARİFİ



ÇİLEKLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 kutu Ülker Bizim Çilek Reçelli Yağ
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (ben ilave ettim)
1 su bardağı minik doğranmış çilek
Çilekli damla çikolata (benim yoktu bu defa koymadım)

Yapılışı :

Çilekler minik doğranıp süzülmeye bırakılır. Çilekler hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.En son çilekleri de ekleyip yavaşça harmanlanır ve çok sıkmadan (çilekleri ezmemek adına çok düzgün şekil vermeden) yuvarlanıp hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-30dk kadar pişirilir.Soğuduktan sonra meyve suyu ile servis edilir.

TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE TARİFİ


 
 
TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE TARİFİ

 
Malzemeler:
■250gr tereyağı yada margarin
■1 adet yumurta (akı üzerine,sarısı içine)
■Yarım su bardağı tahin
■1 su bardağı şeker
■1 paket vanilya
■1 paket kabartma tozu
■ Aldığı kadar un
 

Üzeri İçin :
Susam

İçi İçin :
■Yarım su bardağı tahin
■Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
■Damak tadınıza göre şeker yada yarım su bardağı keçi boynuzu pekmezi

 Yapılışı :
■Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta sarısı ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırın.
■Tahin,un vanilya ve kabartma tozunu ekleyin yoğurun.
■Hamuru unlu tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.
■Rulo yapacağınız hamurun ortasına pekmez tahin karışımızı sürün ve cevizi atın.
■Rulo halinde sarıp 3 parmak genişliğinde parçalara kesip herbirini önce yumurta akına sonra susama bulayın 190 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin..

UN KURABİYESİ TARİFİ



UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
250 gr Yumuşak margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yağ,pudra şekeri,vanilya ve nişastayı iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilavesi yapıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz (Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmıyoruz).20-30dk buzdolabında bekletiyoruz.Elimizle parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.160 derecelik fırında 25-30 dk. pişiriyoruz.Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartıyoruz 3-5 dakika sonra elekle pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

FISTIKLI KURABİYE TARİFİ


 
FISTIKLI KURABİYE TARİFİ

 
Malzemeler:
* 2 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
* 7 yemek kaşığı şeker
* 1 paket margarin (yumuşamış)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabarma tozu
* Aldığı kadar un
* Bir kase Antep fıstığı

Yapılışı :
 * Yumurta ve margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
* Beyazını ayırdığınız yumurta sarılarını, şekeri ve margarini elinizle yoğurun.
* Üzerine vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Gerektikçe biraz daha un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
* Hamurdan ceviz veya daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın, parmaklarınızla bastırıp yassılandırın ve önce yumurta beyazına ardından fıstığa batırarak yağlanmış tepsiye dizin.
* 175C de 15-20 dk pişirin.

SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ



SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
 
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Sosu İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker

Üzeri İçin:
Hindistan cevizi

Yapılışı :

Süt, kakao ve şeker küçük bir tencerede sürekli karıştırılarak kaynatılır,iyice kaynayınca altını kısıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirilip altı kapatılıp sosumuz soğumaya bırakılır.Sosumuz soğurken bizde diğer tarafta kekimizi hazırlayalım.Kekimiz için önce şeker ve yumurtalar çırpılır. Sonra sıvı malzemeler eklenir ve karıştırılır. Son olarakta elenen un kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek hamurumuz hazırlanır.Hazırladığımız kekikimizi büyük dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Kek pişince soğumaya bırakılır.İyice soğuyan kekimiz kare şeklinde dilimlenerek sosa bulamak için hazır hale getirilir.Kestiğimiz keklerimiz önce hazırladığımız kakaolu sosa iyice batırılır.Her tarafı iyice ıslanıp kek sosu çekince Hindistan cevizine bulanır.Her tarafı Hindistan cevizi ile bulanan keklerimiz servis tabağına alınarak servise sunulur..
NOT: En az 35 dilim kek çıkıyor,kalabalık değilseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.

PEKMEZLİ ÇITIR RULO TARİFİ



PEKMEZLİ ÇITIR RULO TARİFİ
 
Malzemeler :
3 adet baklavalık yufka
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı pekmez
3 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)

Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Yapılışı:

Baklavalık yufkaları tezgahta üst üste koyun. Önce sıvıyağı, pekmezi her yerine yumurta fırçası yardımı ile sürün. Cevizleri eşit şekilde serpin. Yufkanın uzun kenarından sıkıca rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

ARTAN KEKLERİNİZDEN KOLAY TART TARİFİ



ARTAN KEKLERİNİZDEN KOLAY TART TARİFİ
 
Malzemeler :
4 su bardağı bisküvi ve kek parçaları
90 gr bitter çikolata (eritilmiş)
1 su bardağı fındık
Yarım çay kaşığı kahve

Ara Kat İçin :
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı çilekli süt (çilekli olması şart değil)
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya

Üst Kat İçin :
1 paket Dr. Oetker orman meyveli krem şanti

Yapılışı :
Robotta çekilen kek ve bisküviler derin bir kaba alınır.İçerisine benmari usulü eritilmiş çikolata ve fındık eklenerek karıştırılır.Eğer kek ve bisküvi miktarınız çoksa çikolata miktarını çoğaltabilir veya süt yardımıyla hamurunuzu kolay yoğrulabilir hale getirebilirsiniz.
Malzemeler tamamen karışınca tart kalıbının tabanına iyice bastırılır,diğer tarafta küçük bir tencerede un, şeker ve çilekli sütler pişirilerek krema hazırlanır,kaynayan krema ocaktan alınınca içine vanilya eklenerek çırpılır ve tart hamurunun üzerine sürülür buzdolabında 1 saat bekletilir.Paketin arkasında ki tarife göre hazırlanan orman meyveli krem şanti soğuyan kremanın üzerine sürülür,üzeri Hindistan ceviziyle süslenir,tart kalıbının (yoksa kare borcamda olabilir) üzeri streç film ile kaplanarak 1 saat daha buzdolabında bekletilir,küçük kareler kesilerek soğuk servis yapılır.

DOLGULU ISLAK KURABİYE TARİFİ



DOLGULU ISLAK KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler :
•25gr kakao (4 yemek kaşığı)
•125gr margarin
•1 tane yumurta (akı dolgusuna sarısı içine)
•1 çay bardağı şeker
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:
•3 çay bardağı şeker
•3 çay bardağı su
•Birkaç damla limon suyu

Dolgusu İçin :
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 yumurta akı

Yapılışı :
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın,soğutun.Hindistan cevizi ve yumurta akını bir kabın içine alın ve karıştırın.
Hamur için hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp elinizle ortasını açın,Hindistan cevizli iç karışımdan,çay kaşığı yardımıyla içini doldurun.Hamuru kapatın avucunuzda yuvarlayın,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin.Fırından çıkan kurabiyeleri 5dk havalandırın ve soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın,servis tabağına dizin,istediğiniz gibi süsleyin.Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.

BROWNİ TARİFİ 3


BROWNİ TARİFİ 3

Malzemeler :
4 Yumurta
250 gr bitter çikolata (rendelenmiş)
150 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi

Üzeri İçin :
Hazır Çikolata Sosu

Yada Evde Yapmak İsteyenler İçin:
1 çay bardağı file antep fıstığı yada Hindistan Cevizi
160 gr.Sütlü Çikolata ( Doğranmış )

Yapılışı :
Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Biraz ılındıktan sonra şekeri ilave edelim,çırpalım daha sonra yumurtaları ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Un,vanilya ve tuzu çok bu karışıma ekleyelim çok çırpmadan karıştıralım.En son kırılmış ceviz içlerini ilave edip karıştıralım 24cmlik fırın kabına yada borcama boşaltıp,biraz kalıbı tezgaha vurarak düzleyelim ve 180 derece önceden ısıtılmış olmak kaydıyla fırında 35 dakika pişirelim.Fırından alıp soğumaya bırakalım.Daha sonra dilimleyelim üzerine çikolata sosu döküp servis tabağına alarak buzdolabında soğutalım.
2.Tercih olarak.Ki ben bunuda çok seviyorum
Üzeri İçin: Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve çok az ılıtın.Ilınmış erimiş sütlü çikolatayı browninin üzerine dökün onunda üzerine file antep fıstıkları serpip ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletelim. Buzdolabından çıktıktan sonra soğuk olarak servis yapalım.

İNCİRLİ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ


İNCİRLİ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler :
250 gr yumuşak margarin
1 orta boy çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy çay bardağı şeker
1 yumurta
Kabartma tozu

Vanilya

Çikolatalı İçin Malzemeler :
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao

İncirli İçin Malzemeler :
6 kuru incir (sıcak suda ıslanmış)
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Piştikten sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri

Yapılışı :

Yumuşak margarin,sıvıyağ,şeker,yumurta,kabartma tozu,vanilya aldığı kadar unla birlikte ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur.Yoğrulan hamur ikiye bölünür.Yarısına damla çikolata eklenir.Hindistan cevizi ve kakaoyu karışırıp bu karışıma, şekil verdiğimiz çikolatalı kurabiyeleri bulayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Diğer yarısına minik doğranan incir ve ceviz eklenir, şekil verilip tepsiye dizilir.180 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.Piştikten sonra incirli kurabiyeler tarçın ve pudra şekerine bulanır.