İRMİKLİ BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ



İRMİKLİ BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
 
Malzemeler:
1 kg süt
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
7-8 adet küçük doğranıp ıslanmış incir
Vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket kakaolu bisküvi


Yapılışı:
Süt,şeker ve irmik tencereye konulup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alınca tereyağ,Hindistan cevizi ,vanilya ve incir eklenip karıştırılır.Islattığımız borcama tatlımızın yarısını dökelim.Arasına kakaolu bisküvileri dizip diğer yarısını da dökelim.Kalan bisküvileri ise robottan geçirip tatlının en üstüne serpelim.Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

KEDİ DİLİ EKLER PASTA TARİFİ



KEDİ DİLİ EKLER PASTA TARİFİ


Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket çikolatalı puding
1 litre süt (yarısı krema yarısı puding için)
1 paket vanilya



Süslemek İçin :
Fıstık içi veya Hindistan cevizi
Islatmak İçin
1 kase süt

Yapılışı :
Öncelikle pasta için kremayı hazırlayalım. Krema için 500 ml süt içine şeker ve unu ilave ederek kaynayana kadar karıştıralım, iyice koyu kıvamına gelip ve fokurdadığında vanilyayıda ekleyerek ocaktan alalım. Oldukça koyu bir krema olacaktır.
Kedi dili bisküvileri bir borcama sıralayıp hepsinin üstüne 1 tatlı kaşığı süt gezdirin, ya da süt dolu kaseye sokup geri çıkarın.Her bisküvi üzerine hazırladığınız kremadan bir miktar koyarak üzerine diğer bisküviyi kapatın. Üstlerine kapadığınız bisküvileri de hafifçe sütle ıslatmanız iyi olur.
Kakaolu pudingi, tarifinde yazdığı gidi 500 ml süt ile pişirin. Sıcak halde bisküvilerin üzerine gezdirin. Bu noktada size önerim benim gibi düz bir tabak yerine daha derince bir kap kullanırsanız puding taşmayacaktır.
Üzerini süsleyerek ekler pasta gibi tek tek servis yapabilirsiniz.

ISPANAKLI LOKUM KEK TARİFİ



ISPANAKLI LOKUM KEK TARİFİ


Malzemeler:
4 yumurta (Yumurtalar büyükse 3 yumurta)
4 klasik kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
4 kahve fincanı un (Eğer hamur cıvık olursa biraz daha eklenebilir)
1 su bardağı ıspanak püresi
2 fincan su


Arasına :
1 paket sade krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı :
1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup hafif haşlayın.Yumuşayan ıspanakların suyunu sıkın ve robottan geçirip püre yapın.Yumurtaları karıştırma kabına alın iyice çırpın.Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştırın.Elenmiş unu kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırın.Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız ıspanaklı keki dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.Kekin kolay rulo yapılabilmesi için fırında çok kalmadan sertleşmeden fırından almanız gerekiyor.Kek pişince hemen fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın ve dolapta soğutun.Soğuyup krema kıvamını alan şantiyi ıspanaklı kekin üzerine dökün ve spatula ile düzenleyin.Hindistan cevizini şantinin üzerine serpiştirin.Bıçak yardımıyla kekten önce boyuna şeritler kesin. (Eğer ince olmasını isterseniz 2 parmak kalınlığında boyuna kesip enine 2 parçaya kesebilirsiniz.Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz.)Sonra enine keserek kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet şifa olsun.

DAMLA SAKIZLI KAZANDİBİ TARİFİ



DAMLA SAKIZLI KAZANDİBİ TARİFİ

Malzemeler :
1 kilo süt
1,5 su bardağı şeker
3 parça damla sakızı
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç unu
Tarçın


Yapılışı :
Bir tencerenin içine soğuk sütü koyalım.Sütün içine pirinç unu, nişasta ve şekeri koyalım.Bir kaşık şeker ile damla sakızını havan da dövüp tencerenin içine ilave edelim.Tenceredeki malzemeleri çırpma teli ile yada çatalla karıştıralım ve pişirelim.Muhallebi kıvamına gelene dek pişsin ve kaynadığında altını kısalım.Alüminyum bir tepsinin içine pudra şekeri serpelim ve kaynayan muhallebinin yarısını tepsiye dökelim her yerine gelecek biçimde kaşık veya spatula yardımıyla yayalım.Tencerede kalan muhallebiyi ocağa koyup karıştırarak tekrar pişirelim.Pişirdiğimiz muhallebiyi de tepsiye döküp yayalım.Tatlının soğumasını bekleyelim ve daha sonra tatlıyı buzdolabına koyalım.Buzdolabında iyice soğuyan tatlıyı çıkaralım.Üstüne süzgeç yardımıyla tarçın serpelim.Kazandibini dilimleyip rulo şeklinde sararak servis tabağına alalım.Dondurma ya da kaymak ile servis edebiliriz.

KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ



KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ


Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı 25x25 cm'lik bir fırın kabına boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun. Üzeri için krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan keki dilediğiniz büyüklükte (çay bardağı veya su bardağının ağız kısmıyla) kesin. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine sıkarak şekil verin. Şekil çıkardığınız kekin artan kısımlarını elinizle ufalayarak, krem şantinin üzerini süsleyin.

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 4



ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 4

Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 paket kedidili bisküvi
1 paket kakaolu toz puding
1 paket vanilyalı toz puding
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
60 gr bitter çikolata
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık




Yapılışı :
Kakaolu toz pudingi ve 2,5 su bardağı sütü tencereye alıp çırpın.Orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.Vanilyalı toz puding, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve kalan sütü karıştırın.Orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.Kedidili bisküvileri süte batırın, üzerine çikolatalı pudingin 2/3’ünü dökün.Tekrar bir sıra ıslatılmış bisküvi dizip portakallı pudingi yayın.Üzerine kedidili bisküvileri dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin.Kaşığın tersi ile düzleştirin.En üste fındıkları serpiştirip en az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

BALKABAKLI PASTA TARİFİ



BALKABAKLI PASTA TARİFİ


Pandispanya İçin Malzemeler :
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un

Kreması İçin :
1.5 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş bebe bisküvisi
1 su bardağı ceviz
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt


Yapılışı :
Pandispanya hamurunun malzemelerini derin bir kapta çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unlayın. Karışımı kalıba aktarıp 150 derece fırında pişirin. Kabuğunu soyup doğradığınız balkabağı ile şekeri tencerede pişirip ılınınca ezin. Bebe bisküvisini ufalayıp ezdiğiniz kabağa ilave edin. Pandispanyayı enine üç parçaya kesin. İlk katına balkabaklı püre sürün. Üzerine cevizleri yerleştirin. Krem şantiyi süt ile çırpın. Cevizlerin üzerine yayın. İkinci pandispanyayı üzerine kapatıp aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü pandispanyayı en üste yerleştirin. Pastanın her tarafını balkabaklı püre ile kaplayın. Üzerini ceviz ve krem şanti ile süsleyin. Birkaç saat dinlendirip servis yapın.
Balkabaklı pasta artık hazır, afiyet olsun.

MEYVELİ PASTA TARİFİ 2


MEYVELİ PASTA TARİFİ 2


Kek İçin Malzemeler :
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Ara Krema Malzemeleri :
1/2 paket margarin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4-5 adet muz
3 adet kivi
1 paket krem şanti
1 paket tart jölesi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı kadar portakal suyu

Yapılışı:
Keki vişneli pastada olduğu gibi hazırlayalım.Ara krema için yağın dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi gibi pişirelim, piştikten sonra içine yağı atıp mikserle 5 dak. çırpalım.Krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım.Keki ikiye bölelim ve iki katını da 6-7 kaşık portakal suyu ile ıslatalım.Tabanda kalacak parçaya kremanın 2/3'sini yayalım ve üzerine dilimlediğimiz muzları sıkça yerleştirelim.Muzların üzerine krem şantiden sürelim, üst parçayı yerleştirelim.Kalan kremayı kekin üzerine döküp spatula yardımı ile yayalım, diğer meyvaları istediğimiz gibi yerleştirelim.Pastanın kenarlarını krem şanti ile sıvayıp, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyelim.En son tart jölesini hazırlayıp meyvaların üzerine sürelim.Pastaların 1 gece dolapta dinlenmesi gerekiyor, bilginize.

İMAM SARIĞI TARİFİ



İMAM SARIĞI TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su

Krema:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzerine:
100gr. bitter çikolata

Kenarlarına:
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp Hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz.

HAVUÇLU TARÇINLI PASTA TARİFİ




HAVUÇLU TARÇINLI PASTA TARİFİ


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
1,5 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı rendelenmiş havuç
yarım su bardağı kıyılmış ceviz



İçi ve Üzeri İçin:
2 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt


 Yapılışı:
Havucu rendeleyin suyunu sıkmadan bırakın.Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu aynı kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı şekeri derin bir kaba alın. Mikserinizin en yüksek devrinde kar gibi oluncaya kadar karıştırın.1 su bardağı sıvıyağı kabaran yumurta ve şekere ekleyerek karıştırmaya devam edin.Elediğiniz kuru malzemeleri kaba ilave edin ve pürüz kalmayıncaya kadar önce düşük (unun etrafa saçılmaması için) sonra yüksek devirde ve karıştırın.Son olarak cevizleri ve rendelediğiniz havuçları ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın.Kek kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın sonrada un serpin. Kek hamurunu kalıba dökün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika kadar pişirin.Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. İçi geç piştiği için tepesi biraz daha koyu renk olacak onlar bıçak yardımıyla tıraşlayın ve kenara ayırın.Keki enine 3 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kremşantiyi aralarına ve üzerine paylaştırın.Kremşanti ile süsleme bitince tıraşlayıp kenara ayırdığınız kek parçalarını üzerine serperek servis yapın.