SAKIZLI CHEESECAKE TARİFİ


SAKIZLI CHEESECAKE TARİFİ


Malzemeler :
Bir buçuk paket yulaflı bisküvi
130 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı krema
4 parça (her biri nohut büyüklüğünde) damlasakızı
600 gram labne peyniri
Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta


 Sos İçin:
1 su bardağı nar suyu
4 çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için:
Yenilebilir çiçek çeşitleri

Yapılışı :
Bisküvileri elinizle kırıp, tereyağı ile yoğurun. Karışımı 23 cm'lik kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yerleştirin ve cheesecake'nin tabanını oluşturun. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Krema ve damla sakızını küçük bir tencereye alıp ocağa oturtun. Arada bir karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Sakızın erimiş olmasına dikkat edin. Ayrı bir kapta labne peyniri, süzme yoğurt ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker bu karışıma ekleyip, çırpmaya devam edin. Üzerine, soğuttuğunuz krema-sakız karışımını ilave edin. Hazırladığınız karışımı, kek kalıbındaki cheesecake tabanının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 1.5 saat pişirin. Soğuduktan sonra arzunuza göre yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Sosu hazırlamak için, nar suyu ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Ocağa oturtup kaynatın. Daha sonra altını kısın ve kıvam alana dek kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra cheesecake'nin üzerine gezdirerek servis yapın.

SÜTLÜ AÇMA TARİFİ



SÜTLÜ AÇMA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
7 su bardağı un


Üzeri İçin :
1 adet yumurta
Susam
Çörek otu

Yapılışı :
Süt ve suyu tencerede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Ilık hale getirdiğimiz su ve sütün içine mayayı ekliyoruz. Yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu da ekledikten sonra karıştırıyoruz. Unu da ekleyip hamuru elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz. Unu 1′er bardak 1′er bardak dökersek kıvamını daha rahat tutturabiliriz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle örterek yaklaşık 1,5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tepsiye yağlı kağıt sererek hamurumuzu şekillendiriyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzerine de yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu dökerek açmalarımızı 160 dereceye ayarladığımız fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

HAVUÇLU KEK TARİFİ 3



HAVUÇLU KEK TARİFİ 3


Malzemeler :
175 gram light esmer şeker
175 ml ayçiçek yağı
3 yumurta
140 gram rendelenmiş havuç
100 gram üzüm
1 büyük portakal kabuğu rendesi
175 gram un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı hindistancevizi

Üzeri İçin Şekerli Karışım :

175 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı portakal suyu

Yapılışı :
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.Kek kalıbının hem tabanını hem kenarlarını pişirme kâğıdıyla kaplayın ve yağlayın. Kaplamanın en kolay yolu, 2 uzun şerit halinde, tenekenin genişliğinde kesmek. Şeritleri birbirine çapraz halde yerleştirin, böylelikle kenarlar tek kat, taban 2 kat olacak.
Şekeri büyük karıştırma kâsesinin içine dökün. Yağı da dökün ve yumurta da ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Rendelenmiş havuç, üzüm ev portakal kabuğunu karıştırın.
Unu, karbonatı ve baharatları karıştırdıktan sonra kâsenin içine serpin.
Malzemeleri, hepsi birbirine girene kadar hafifçe karıştırın. Karışım oldukça yumuşak ve cıvık olacak.Karışımı hazırladığınız kalıbın içine dökün.Ortası sertleşene kadar 40 – 45 dakika pişirin. Sertliğini kontrol etmek için ortasına bastırabilirsiniz.5 dakika soğuttuktan sonra tersini çevirin, kâğıdını soyun. Artık dondurabilirsiniz.Şekerli beyaz karışımın malzemelerini krema haline gelinceye kadar birbiriyle karıştırın, üzerine dökün.Afiyet Olsun.

PUF HAMUR KIZARTMASI TARİFİ



PUF HAMUR KIZARTMASI TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
•3 su bardağı un
•1,5 su bardağı yoğurt
•1 çay kaşığı karbonat
•1 çay kaşığı tuz
1 yumurta

İç Malzemeleri :
•Beyaz peynir
•Maydanoz

 Kızartmak İçin :
•Sıvıyağ

Yapılışı :

Unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Yoğurt,yumurta, tuz ve karbonatı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, on dakika dinlendirin.Hamuru iki bezeye bölün.Her iki bezeyi de düz bir zeminde hafifçe unlayarak bıçak sırtı kalınlığında açın.Açtığınız yufkanın birine peynirli harçtan beşer santim aralıklarla pay edin.Diğer yufkayı üzerine kapatıp, peynirli kısımları küçük bir bardak yardımıyla kesip çıkarın.Kızdırılmış, bolca sıvıyağda kızartıp servis yapın.

BİSKÜVİLİ TOPLAR TARİFİ


BİSKÜVİLİ TOPLAR TARİFİ


Malzemeler:
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakaolu bisküvi
50 gr. eritilmiş Sana yağı
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
 Hindistan cevizi

Yapılışı :
Bisküvileri küçük parçalar şeklinde kırın ya da isteğe göre rondodan geçirin.Eritilmiş margarin, bisküvi, kakao, şeker ve sütü bir kapta yoğurun.Avucunuzda yuvarladığınız bisküvi toplarını Hindistan cevizine bulayarak servis yapın.Afiyet olsun.

PAMUK PRENSES TATLISI TARİFİ



PAMUK PRENSES TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı süt
8-10 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
1 poşet krem şanti
Hindistan cevizi
Çekilmiş fındık


Yapılışı:
Sütü, irmiği ve şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir hal alana kadar pişirin.Ocaktan alınca iyice soğumasını bekleyin ve içerisine toz haldeki krem şantiyi ilave edip karıştırın.Karışımdan küçük parçalar alın ve yuvarlayıp Hindistan cevizine ya da fındık kırıklarına bulayıp servis tabağına alın.Afiyet olsun.
NOT : Şekil verirken yapışmaya başladıkça elinizi ıslatırsanız işiniz çok daha kolay olur.
 

PRATİK KÜMBET PASTA TARİFİ



PRATİK KÜMBET PASTA TARİFİ

Malzemeler :
6 Yumurta
4,5 Çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı kakao
2,5 silme fincan toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı aroma

Krema İçin :
1+1 /4 su bardağı süt

3 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı aroma

Yapılışı :
İlk olarak Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Ayırdığımız yumurta beyazları, toz şekerin yarısı ile beze kıvamına getirelim. Kalan şeker ile yumurta sarılarını çırparak mayonez kıvamına getirelim.Rengi açıldıktan sonra su ve aromaları ilave edelim ve el ile karıştıralım. Son olarak ise un, nişasta ve kakao ilave ederek yine el ile karıştıralım ve 175 derece ısıtılmış fırında 35- 40 dakika kadar pişirelim.Soğuduktan sonra ise ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz parçaları sıcak ve şekerli su ile ıslatalım Çukur bir kabın içine , hazırladığımız pandispanyaları bırakalım ve şeklini almasını sağlayalım.Üzerine pasta kreması ve diğer meyveleri koyduktan sonra, diğer parça pandispanya ile üzerini kapatalım. Streç filmin kenardan sarkan parçalarını üzerine kapatarak bir gece buzdolabında bekletelim.Ertesi sabah pastamızı kalıptan ayıralım ve ters çevirelim üzerini zevkinize göre istediğimiz malzemeler ile süsleyebiliriz. Örneğin krem şanti, şeker hamuru puding gibi.

PATATESLİ MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ



PATATESLİ MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3-4 tane orta boy patates
Kişi sayısına göre milföy ( 1 taneden 2 tane çıkıyor)
1 soğan
Pul biber, karabiber, tuz
Zeytinyağı
Maydanoz
1 yumurta sarısı
Susam / çörekotu


Yapılışı :
Patatesler haşlanır ve rendelenir.Soğan sotelik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Patates eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Dilenirse maydanozda eklenir. Baharatları da eklenerek ocak kapatılır. Yumuşamış olan milföylere patatesli harç yerleştirilir ve rulo sarılır. Ortadan 2 ye kesilerek kat yeri aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
NOT : Ben bir süre 150 de pişirdim içi iyi pişsin diye.


KAKAOLU KREP KÜLAHLARI TARİFİ


KAKAOLU KREP KÜLAHLARI TARİFİ


Krep İçin Malzemeler :
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 kaşık kakao
2,5çay bardağı un

İçi İçin :
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Damla çikolata
1 adet muz

Yapılışı :

Krep malzemelerini mikserle çırpın.Akıcı bir kıvam olsun.Teflon tavanın ortasına her seferinde biraz tereyağ sürün ve krepten biraz akıtın.Tersini de çevirin ve tavadan alın.Krep bitene kadar devam edin sonra külah şeklinde hazırlayın ve kürdanla tutturun.İçerisine hazırladığınız krem şantiden biraz sıkın,bir dilim muz ve damla çikolata koyun, tekrar krem şanti sıkıp fıstıkla süsleyin..

PADİŞAH LOKUMU TARİFİ


PADİŞAH LOKUMU TARİFİ

Malzemeler:
2 çay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı kakao
1 litre süt
1 paket kaymak tadında (tarifin orjinali kremşanti)
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı :
Tencerenin içerisine kakao, un ve şeker konulur.Çırpma teli ile hepsi karıştırılır.Üzerine yavaş yavaş süt dökülerek pişirilmeye başlanır.Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırılarak 5 dakika daha pişirilir.Oldukça koyu oluyor bu sizi yanıltmasın ve biraz da tencerenizin dibi tutacak sorun yok:)
Ocaktan aldıktan sonra fırın tepsisini su ile çalkalayıp süzelim ve kakaolu harcı döküp spatula ile her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde düzeltelim.Ara sıra spatulayı ıslata bilirsiniz.
Soğumaya bırakalım.Kaymak tadında ve sütü mikserle iyice çırpalım ve dolaba kaldıralım.Kakaolu karışım iyice soğuyunca beyaz karışımı üzerine yine spatula yardımı ile yayalım.Buzdolabında bekletelim.Daha sonra uzun tarafından ikiye bölelim diğer iki tarafı onar onar uzunlamasına keselim toplam 20 adet olacak.Bıçağın ucuyla kenarından kaldırıp rulo yapalım ve bir kase içerisine koyduğumuz Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım.Servis anına kadar buzdolabında bekletelim.Afiyet Olsun.