PUF HAMUR KIZARTMASI TARİFİ
02:09 by ZuhalPUF HAMUR KIZARTMASI TARİFİ
Hamur İçin Malzemeler :
•3 su bardağı un
•1,5 su bardağı yoğurt
•1 çay kaşığı karbonat
•1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
İç Malzemeleri :
•Beyaz peynir
•Maydanoz
Kızartmak İçin :
•Sıvıyağ
Yapılışı :
Unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Yoğurt,yumurta, tuz ve karbonatı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, on dakika dinlendirin.Hamuru iki bezeye bölün.Her iki bezeyi de düz bir zeminde hafifçe unlayarak bıçak sırtı kalınlığında açın.Açtığınız yufkanın birine peynirli harçtan beşer santim aralıklarla pay edin.Diğer yufkayı üzerine kapatıp, peynirli kısımları küçük bir bardak yardımıyla kesip çıkarın.Kızdırılmış, bolca sıvıyağda kızartıp servis yapın.
Etiketler:
Kolay Börek Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder