HAVUÇ DİLİMİ TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
İki buçuk su bardağı su
1 su bardağı nişasta
600 gram eritilmiş tereyağı
250 gram antepfıstığı
250 gram kaymak
Şerbeti İçin:
1 kg tozşeker
İki buçuk su bardağı su
Yapılışı :
Un, tuz, yumurta ve suyu yoğurup hamur haline getirin. Hamuru 1 saat dinlendirin ve 11 adet bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane ile genişletin. Daha sonra tezgah üzerinde her birini olabildiğince ince açarak ve aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Baklava yapılacak olan tepsiyi ölçerek, açtığınız hamurların etrafından kesin. Kestiğiniz artan hamurları, yağlanan tepsiye döşeyin. Döşenen hamurların aralarına eritilmiş yağ gezdirin. Üzerine kaymak ve fıstık ilave edin. Tepsinin ölçüsünde kesilmiş olan hamurları da tek tek arasına yağ sürüp, tepsinin üzerine serin. Baklavayı dilimleyerek, üzerini kaplayacak şekilde yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40- 45 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Sıcak şerbeti baklavanın üzerine gezdirin. Baklava, şerbeti iyice çekince servis yapın.
ŞEFTALİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Malzemeler :
1 Lt Süt
3 Kahve fincanı un
3 Kahve fincanı şeker
125 gr tereyağ yada margarin
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
3 adet şeftalili
1 paket şeftalili jöle
Yapılışı :
Önce tereyağ tencerede eritilir.Un eklenir ve unun kokusu gidene kadar kavrulur ve yavaş yavaş süt ilave edilir.Şeker ve damla sakızıda eklenerek topaklanmaması için sürekli karıştırılır.Ve muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınarak vanilya eklenir ve şöyle bir karıştırılarak soğumaya bırakılır.Tavuk göğsü ılınınca borcamın altı ıslatılır ve muhallebi borcama dökülür.Üzerine dilimlenmiş şeftaliler dizilir.En son olarakta şeftali jölesi hazırlanarak yavaşça kaşık yardımı ile şeftalilerin üzerine dökülür ve üzeri kapatılarak dolapta soğutulur.Afiyet olsun.
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ RULOSU TARİFİ
Krema Malzemeleri:
1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Vanilya
Üzerine :
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı :
Tüm krema malzemesini karıştırarak pişirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üstüne 1 su bardağı Hindistan cevizi serpin. Yalancı tavuk göğsünü üzerine yayıp iyice soğutun.Soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı cevizi serpin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdı üzerine kapatıp bu halde buzdolabında servis yapana kadar bekletin. (Çok uzun süre beklerse cevizler karartacaktır) Mevsim meyveleriyle servis yapın.Afiyet olsun.
TROPİKUP TARİFİ
Malzemeler:
2 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
2 dilim konserve ananas halkası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı karışık meyve suyu
NOT :Ben içinde özellikle ananas suyu bulunan bir karışık meyve suyu aradım, markettekiler arasında sadece aroma markalı meyve suyunda ananas vardı, onu aldım.
Yapılışı :
1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.Vanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun.Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırın.
Karışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın. Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
KİVİLİ KUP TARİFİ
Malzemeler :
4 kivi
1 paket vanilyalı puding
1.5 su bardağı süt
Portakal Peltesi İçin :
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Süsleme İçin:
File badem
Çikolata kırığı
Yapılışı :
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.)Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.
SAKIZLI MUHALLEBİ KUPLARI TARİFİ
Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 kakaolu pötibör
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Muhallebiyi pasta tarifindeki gibi hazırlayın.Her bir kupa bir tatlı kaşığı muhallebi koyun. (muhallebiyi kaşıkla aşağıya doğru ittirin).Bir pötibörü büyük parçalara kırıp kupa ekleyin. bir tatlı kaşığı muhallebi ve 1 tatlı kaşığı ceviz ekleyin. üzerlerini streçle kapatıp buzdolabında bekletin.
BURSA SÜT HELVASI TARİFİ
Malzemeler:
2 lt süt
500 gr tereyağı
3 ½ su bardağı su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Antep fıstığı ve çam fıstığı
Yapılışı:
Büyükçe bir tencereye tereyağı konup eritilir. Ayrı bir tencereye 2 litre soğuk süt ilave edilir ve içine toz şeker eklenir. Eriyen yağa 2 su bardağı un eklenir ve devamlı karıştırılarak süt kaynayana kokusu çıkana kadar kavrulur.Sütün içine 1 paket de vanilya eklenir. Fırının ızgara kısmı açılır. Süt kaynayınca kavrulan una yavaş yavaş ilave edilir ve helva çırpıcı ile devamlı karıştırılır. Isıya dayanıklı fırın tepsisine boşaltılıp üzeri çam fıstığı ile süslenip fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
ÇİKOLATALI SANDİVİÇ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
80 gr tereyağı
125 gr toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
120 gr kakao
350 gr un
İç Harcı İçin :
125 gr tereyağı (oda ısısında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Çikolatayı küçük parçalar şeklinde ufalayıp cam kase içine alın ve benmari usulü eritin. Başka bir cam kaseye tereyağı ve toz şekeri ekleyip mikserle çırpın. Süt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Eritilmiş ve ılınmış çikolatayı ekleyin. Elenmiş un ve kakaoyu ilave edip elinize yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun (gerekirse un ilavesi yapın). Hamuru hafifçe un serpilmiş tezgah üzerine alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Hamuru çay bardağı ağzı ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve pudra şekeri cam kasede mikserle çırpın. Krema sıkma aparatına malzemeyi doldurun. Soğuttuğunuz iki kurabiyenin arasına sıkın. Kurabiyeleri 1 saat dinlendirip servis yapın.Çikolatalı sandviç kurabiye artık hazır, afiyet olsun
ZEBRA KEK TARİFİ 2
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.
PORTAKALLI KAKAOLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
* 2 yumurta
* 2 çay bardağı sıvıyağ (tercihen fındık yağı)
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı tozşeker
* Yarım çay bardağı portakal suyu
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı sıvı vanilya
* 2 su bardağı un
* 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu yada portakal kabuğu şekerlemesi
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar derin bir kasenin içinde mikserle iyice çırpın.Süt, sıvıyağ, vanilya ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Çok sıçramaması için düşük devirde çırpabilirsiniz.Un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kasede iyice karıştırıp ilave edin ve kısa bir süre çırparak karışıma yedirin. Portakal kabuklarını da koyun ve karıştırdıktan sonra sadece tabanı yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba ( 20cm) dökün.Siz dilerseniz başka bir kalıpta da pişirebilirsiniz.Kalıbınızın üzerini alimünyum folyo ile kapatın ve 180 derecede ısıtılmış fırına koyun. 35 dakika sonra folyoyu çıkarın ve tekrar fırına koyun. Kürdan batırdığınızda kürdan kuru çıkana kadar pişirin.Fırından çıkarıp soğurun ve tadını çıkarın.
NOT: Kalıbın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp pişirdiğimde kekin her tarafının eşit kabardığını ve içinin yumuşacık kaldığını farkettim. Hani kekin üzeri çok kurur ve sonra pişmeyen iç kendine yollar bularak dışarı taşar ve kek şekilsiz pişer ya işte bu sorunu yaşamayacaksınız bu yöntemle.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)