ŞEFTALİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Malzemeler :
1 Lt Süt
3 Kahve fincanı un
3 Kahve fincanı şeker
125 gr tereyağ yada margarin
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
3 adet şeftalili
1 paket şeftalili jöle
Yapılışı :
Önce tereyağ tencerede eritilir.Un eklenir ve unun kokusu gidene kadar kavrulur ve yavaş yavaş süt ilave edilir.Şeker ve damla sakızıda eklenerek topaklanmaması için sürekli karıştırılır.Ve muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınarak vanilya eklenir ve şöyle bir karıştırılarak soğumaya bırakılır.Tavuk göğsü ılınınca borcamın altı ıslatılır ve muhallebi borcama dökülür.Üzerine dilimlenmiş şeftaliler dizilir.En son olarakta şeftali jölesi hazırlanarak yavaşça kaşık yardımı ile şeftalilerin üzerine dökülür ve üzeri kapatılarak dolapta soğutulur.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder