PAMUK PRENSES POĞAÇASI TARİFİ



PAMUK PRENSES POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yaş maya
1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)
Aldığı kadar un


İçi İçin Malzemeler :
200 gr peynir
Maydanoz


Yapılışı:
Maydanozu doğrayıp, ezilmiş veya rendelenmiş peynirle karıştırın.Poğaça hamurunu yoğuracağınız kaba önce yaş mayayı, şekeri ve ılık suyu koyun.Mayayı elle karıştırarak eritin.Üzerine süt, sıvıyağ, tuz, yumurtanın akı, kabartma tozu ekleyip karıştırın.Unu ilave ederek yoğurun,kulak memesi kıvamına gelecek.Hamur hazır olunca üzerine temiz bir bez yada bir kapak kapatıp mayalanmaya bırakın.Hamur yarım saat dinlenip mayalanınca, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizde hafif bastırarak biraz açın, peynirli iç koyup kapatın, ben yuvarlayarak şekil veriyorum.Yağlanmış tepsiye dizip ılık bir ortamda 30-40 dakika kadar bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin,180 derecede kızarana kadar pişirin.

AĞZI AÇIK POĞAÇA TARİFİ


AĞZI AÇIK POĞAÇA TARİFİ


Hamuru İçin Malzemeler :
200 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi İçin :
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta (akını ve sarısını ayırın)
Karabiber

Yapılışı :

Margarin veya tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, mahlep ve tuzu karıştırın.Kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örterek,10 dakika dinlendirin.Diğer tarafta içi için, beyaz peyniri rendeleyip, içine ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve karabiber katıp, karıştırın.Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.Bezeyi avuç içinde açıp, içine iç harçtan koyun ve ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın.Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin.Ilındıktan sonra servis yapın.

MAYDANOZLU DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ


MAYDANOZLU DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
4-5 dal maydonoz
4-5 dal dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
Az miktarda Tuz
Aldığı kadar un


Yapılışı :

Oda sıcaklığındaki margarine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.Dereotu ve maydanoz da doğranıp eklendikten sonra karbonat ve kabartma tozu da eklenir.Az tuz ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.En son hamura 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve tekrar yoğrulur.Hamurdan parça koparılıp şekil verilir ve tepsiye dizilir.200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir.Dereotlu poğaça hazır.Afiyet olsun

TARÇINLI DİLBER TARİFİ



TARÇINLI DİLBER TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yumurta 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı süt 
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 


İçi İçin: 
Bir buçuk su bardağı çökelek
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 


Üzerine: 
1 adet yumurtanın sarısı 


Yapılışı :
Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ, süt, toz şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.Unu azar azar alabildiği kadar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.Ayrı bir kapta çökelek, tarçın, haşhaş tohumu ve dövülmüş cevizi karıştırın.Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Her bir hamuru avucunuzun içinde yuvarlak olacak şekilde açın. Ortalarına tarçınlı iç harçtan 1'er çorba kaşığı koyun.Kenarlarından ortası açık kalacak şekilde bükün.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Aşçının Notu: 

Tarçınlı dilberin iç harcına çökelek yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz. Bu tarifi tatlı kurabiye olarak da değerlendirmek için hamurun içine 3 çorba kaşığı, iç harcın içine de 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edebilirsiniz.

KAHVE KURABİYESİ TARİFİ


KAHVE KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
5 çorba kaşığı sıvıyağ
5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday olması farketmez )
2 çorba kaşığı ılık su
3 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Yapılışı :

Öncelikle 2 çorba kaşığı ılık suyun içerisine nescafe dökülüp karıştırılarak eritilir.Daha sonra yumuşamış margarin,pudra şekeri,sıvıyağ,nişasta,vanilya,un,kabartma tozu eklenerek hamur ele yapışmayacak kıvamda yoğurulur.Hamur kıvamını alınca elimizde yuvarlayıp elips şekline getirilip tam ortasına bıçakla çizgi atılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Yani kahve çekirdeği gibi şekil olur.180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

DAMLA SAKIZLI KAVALA KURABİYESİ TARİFİ




DAMLA SAKIZLI KAVALA KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler :
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 damla badem esansı
1 su bardağı pudraşekeri
Bir buçuk su bardağı kavrulmuş badem
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerine: 
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı nişasta


Yapılışı :
Kurabiye hamuru için derin bir kaba dövülmüş damla sakızı,tereyağı,yumurta,badem esansı ve pudra şekerini alın.Mikserle 5 dakika çırpın.İçine dövülmüş badem ve elenmiş kabartma tozu ilave edin.Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar elenmiş un ekleyip,yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.Kurabiyeler sıcakken pudra şekeri-nişasta karışımına bulayın ve servis yapın.

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ



DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
1 su bardağı esmer şeker
120 gram oda ısısında yumuşatılmış
Tereyağı
1 yumurta
225 gram un
Yarım çay kaşığı karbonat
1 su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya


Yapılışı :
Esmer şeker ve tereyağını çukur bir kapta mikserle 8-10 dakika çırpın.Yumurtayı ekleyip mikser ile tekrar çırpın. Unu, karbonatı ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.Damla çikolatayı ekleyip ele yapışan bir hamur haline getirin.Elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis yapın.Afiyet olsun.

TUZLU KURABİYE TARİFİ 3


TUZLU KURABİYE TARİFİ 3

Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı ayrılacak üzeri için )
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine diğer malzemelerde eklenerek ( 1 adet yumurta sarısı hariç ) kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamur iki parçaya ayrılarak parçalar rulo haline getirilir ve üzerine hafifçe bastırılır.Rulolar çapraz çapraz kesilir.Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede pişmeye bırakılır.Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ



ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 paket çikolatalı puding
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar Un

Yapılışı :
Kabın içine pudingin toz halini,sıvı yağı,pudra şekerini ve vanilyayı dökelim ve karıştırın.Daha sonra unumuzu ekleyelim ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.Daha sonra kurabiyelere şeklini verelim ve fırına atalım.180 derece fırında fazla kızarmayacak şekilde yaklaşık 16-17 dakika pişirelim.Daha sonra isteğimize göre üzerine pudra şekeri dökebiliriz.Afiyet Olsun.

NESCAFELİ KURABİYELER TARİFİ


NESCAFELİ KURABİYELER TARİFİ

Malzemeler :
1,5 paket tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında)
5 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı nescafe
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiğince un


Üzerine :
Pudra şekeri

Yapılışı :
Bütün malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuralım.160 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.Fırından çıktıktan 1-2 dak.sonra pudra şekerine bulayalım.Afiyet olsun.