KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
300 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
125 gr margarin
1 paket kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için ;
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı ;
Karıştırma kabına 1 paket kuru mayayı alıp üzerine 1 çay bardağı ılık su eklenip, maya eritilir.
Üzerine yumurta, margarin ve bir miktar un eklenip karıştırılır.
Üzerine sıvı yağ ve kaymak ilave edilir.
Hamurdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve bezelere ayrılır.
Bezeler elle açılıp ortasına kaşar peyniri rendesi eklenip ucundan kapatılır. Fırın tepsisine yerleştirilip 170 derecede pişirilir.
Herkese afiyet şeker olsun ..
ÇİKOLATALI FRANSIZ KEK TARİFİ
Malzemeler :
160 gr bitter çikolata
150 gr tereyağ
4 adet yumurta
3/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş fındık, ceviz
Aldığı kadar un
Üzeri için ;
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata.
Yapılışı ;
Tereyağ ve çikolatayı benmani usulü eritilir. Sıcakken içerisine yumurta sarısı ve toz şeker konulup 2-3 dakika çırpılır.
Vanilya, kabartma tozu, ceviz ve aldığı kadar un eklenip çırpmaya devam edilir.
Yumurta beyazı çırpılır kar haline getirilir.
Kek karışımına yavaş yavaş eklenerek fazla ezmeden karıştırılır.
Karışım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülüp 180 derece pişirilir. Üzerine sos dökülüp servis edilir.
KAKAOLU POP KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Ganaj için ;
200 gr bitter çikolata
200 ml krema
Fındık
Yapılışı ;
Kekleri parçalara ayırın. Hazırladığımız ganajı keke ekleyip, hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp sosu döküp servise sunuyoruz.
FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ
Yapılışı :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
2 parça damla sakızı
Yapılışı ;
Pirinci 2 bardak suyun içinde nişastası çıkana kadar haşlıyoruz. Süt, şeker ve vanilyayı kaynatıyoruz. İçine haşlanmış pirinci ekliyoruz. Kaynayan sütün bir kısmı alınıp,nişastanın içine eklenir. Nişasta açılır. Sütün içine eklenir.
2 tane damla sakızı konulup karıştırılır. Karıştırmaya devam edilir. 1 yumurta sarısı karıştırılır.
Fırın kaplarına verilip 185 derecede 20 dakika pişirilir.
Herkese afiyet şeker olsun ..
MUHTEŞEM CEVİZLİ LOKUM TARİFİ
Malzemeler :
2 adet ekmek hamuru
Yarım su bardağı un
1 çay bardağı süt
İçi için ;
1 tatlı kaşığı yenibahar
300 gram ceviz
Yarım bardak zeytinyağı
Üzeri için ;
Yumurta sarısı.
Yapılışı ;
Ekmek hamuruna un ve süt ekleyip tekrar yoğurun. Cevizi kıyıp içine yenibahar koyun. Hamuru tezgah üzerinde açıp üzerine yağ sürün. Cevizi serpin ve hamurun her yerine yayın. Rulo yapın ve bıçakla eşit parçalara bölüp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirip ikram edin.
Herkese afiyet şeker olsun ..
PATATESLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yufka
1 kg haşlanmış patates
2 su bardağı süt
2 adet soğan
2 yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı ;
Patatesleri haşlıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda çevirin. Soğan ve patatesi karıştırıp baharat ekleyin. İç harcı hazırlayın.
Süt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın. Yufka için iç harcı hazırlayın. Her yufkayı kepçe ile ıslatın. Yufkayı ikiye katlayıp içine patates harcını koyup sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.25 dakika 175 derecede pişirin.
BOŞNAK MANTISI TARİFİ
Malzemeler :
1,5 kg un
Yarım kilo kıyma
750 gr soğan
250 gr tereyağ
2 su bardağı sıvı yağ
Yarım kg yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tarifi;
Un tuz ve suyla yumuşak hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde pazılar açılır. Her biri yağlanıp üst üste konup bekletilir. Daha sonra kare kare kesip içerisine malzeme konulup bohça şeklinde kapatılır. Kapalı şekil tepsinin alt kısmına gelmelidir. Üzeri yağlanıp 180-200 derecede 1 saat pişirilip yoğurtla servis edilir.
KURU UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
5 su bardağı un
1 paket pudra şekeri
250 gr tereyağ
Yapılışı ;
Unu yağsız tavada kısık ateşte kavuruyoruz. Sıcaklığını kaybetmeden elekten geçiriyoruz. İçine tereyağ ve pudra şekeri ekleyip ellerimiz yana yana yoğuruyoruz 😊. Hazırladığımız helvayı kaba yerleştirdikten sonra dilimlere ayırıp soğumasını bekliyoruz.
ZEYTİNLİ ÇÖREK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin (dilerseniz yeşil zeytin)
Yapılışı ;
Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Kıyılan malzemeler yoğuracağımız kaba alınıp, içine kuru malzemeler hariç hepsi eklenir. Karıştırılıp içerisine un ve kabartma tozu eklenir. Cıvık bir hal aldığı an parça parca bölünüp tepsiye yerleştirilir.175 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
Herkese afiyet şeker olsun ..
ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ
(olsa da yesek :)))
Malzemeler:
60 g su
85 g şeker
20 g bal
230 g bitter çikolata
18 g yaprak jöle 600 g krema
Hazırlanışı :
Su ve şekeri beraber kaynatın. Soğuk su dolu bir kasede yaprak jöleyi 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra suyunu süzüp kaynayan şekerli suya atıp karıştırın. Şerbeti ocaktan alıp bir kenara koyun. 45-50 dereceye kadar soğuttuktan sonra içine çikolatayı parçalayıp atın ve karıştırın. Kremayı mikserde iyice kabartın ve tüm malzemeyi karıştırarak kalıplara doldurun. Buzdolabında bir gece bekletin. Üzerine bolca çilek dilimleyerek
servis edin.
Afiyet şeker olsun ..
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)