ÇİKOLATALI FINDIKLI TARTÖLET TARİFİ



ÇİKOLATALI FINDIKLI TARTÖLET TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz fındık
120 gram tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1-2 çorba kaşığı soğuk su
1 tutam tuz

Üzeri için: 

2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
100 ml krema
1 su bardağı iri çekilmiş fındık


Yapılışı :
Unu bir kaba eleyin. Üzerine toz fındık, tereyağı, tuz, toz şeker ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Hamurları yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. 200 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırın. Bu karışımları pişen tartöletlere paylaştırın. Üzerlerine fındık serpip, servis yapın.

KURU MEYVELİ PASTA TARİFİ


KURU MEYVELİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet kakaolu pandispanya
15 adet kuru kayısı
10’ar adet kuru incir ve hurma
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Bir buçuk su bardağı dövülmüş fındık içi

Islatmak için:

1 su bardağı şekerli nescafe

Kreması için:
İki buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mahlep
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri


Yapılışı :
Öncelikle  kremayı hazırlayın. Bunun için, sütü bir tencereye alın. Üzerine un, toz şeker ve yumurta sarısı ilave edip iyice karıştırın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp mahlep, vanilya ve labne peynirini ilave edin. Mikserle iyice çırpıp ılınmaya bırakın. Diğer taraftan kuru kayısıdan 5 adet, incirden 2 adet ve hurmadan 3 adet kenara ayırın. Kalanları blenderden geçirin. Pandispanyanın iki katını da nescafe ile ıslatın. Alt parçayı servis tabağına alıp üzerine ılık krema sürün. Kuru meyveleri koyun. Yarım su bardağı fındık serpin. Pandispanyanın ikinci parçasını üzerine kapatın. Kalan krema ile üzerini ve yanlarını tamamen kaplayın. Buzdolabında 4-5 saat bekletin. Daha sonra yanlarını kalan fındıkla kaplayın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Ayırdığınız kuru meyvelerle süsleyerek servis yapın.

KESTANELİ DİLİMLER TARİFİ


KESTANELİ DİLİMLER TARİFİ

Malzemeler :
200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı un
Bir tutam tuz

Üzeri için:
100 gram bitter çikolata
50 gram beyaz çikolata
Yarım su bardağı+2 kahve fincanı krema
6 çorba kaşığı kestane püresi

Süslemek için:
15 adet kestane şekeri


Yapılışı :
Çikolata ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ilık çikolatanın içine teker teker yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Toz şeker ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyip, ağır şekilde karıştırın. Karışımı, yağlanmış 20x32 cm ebadındaki fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Üzeri için bitter çikolata ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Bitter çikolataya yarım su bardağı krema, beyaz çikolataya 2 kahve fincanı krema ekleyin. Ocaktan alıp, bitter çikolataya 4 çorba kaşığı kestane püresi, beyaz çikolataya 2 çorba kaşığı kestane püresi ilave edin. Tatlının üzerine önce bitter çikolatayı dökün. Sonra beyaz çikolatayı dalga şeklinde döküp, çatal yardımıyla çekerek desenler yapın. Kestane şekeri ile süsleyip, dilimleyin ve servis yapın.

BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ



BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket krem şanti 
2 su bardağı soğuk süt 
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket büyük boy gofret
1 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık


Sos için: 

1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin


Yapılışı :
Krem şantiyi soğuk sütle birlikte koyulaşana dek mikserle çırpın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Bir kapta yumurta sarılarını toz şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Başka bir kapta da yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın. Krem şantiye önce yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip, mikserle çırpın. Üzerine, iri parçalanmış gofret ve bisküvi parçalarını koyun. Fındığı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Derin bir cam kaba veya kek kalıbına streç film serin ve karışımı içine boşaltın. Kaşık yardımıyla iyice bastırın ve donana kadar buzlukta bekletin. Sos için bir tencerede un, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Tencereyi ocağa alın ve üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Margarini ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpın. Donmuş parfeyi servis yapmadan önce buzluktan alın ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerindeki streç filmi alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve bekletmeden servis yapın.

DONDURMALI BATON TARİFİ


DONDURMALI BATON TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker 
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Hamuru ıslatmak için: 
1 çay bardağı süt

Üzeri ve içi için: 
Yarım litre dondurma


Yapılışı :
Yumurta, toz şeker, un, karbonat, tuz, vanilya ve tereyağını çırpın. Karışımı, yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen hamur ılıkken, enlemesine ortadan ikiye kesin. Her parçayı süt ile ıslatın. Dondurmayı hafif çözdürüp, baton keklerden alttakinin üzerine sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan dondurmayı kekin her tarafına sürün. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.

ATEŞ TOPU TARİFİ


ATEŞ TOPU TARİFİ

Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya 
4 su bardağı süt 
1 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
125 gram margarin
1 kase küçük doğranmış kayısı
Yarım su bardağı çok iri kıyılmış ceviz

Sosu için: 

4 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı su
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı margarin


Yapılışı :
Süt, un, 1 su bardağı toz şeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın. Ocakta göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp, 125 gram margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya ilave edin. 15 dakika mikserle çırpın. Pandispanyanın bir parçasını, derin ve genişçe bir kaseye yerleştirin. Kremanın hepsini üzerine boşaltın. Ceviz ve kayısı parçalarını koyup, iyice bastırın. Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün önce sosu hazırlayın. Bunun için, pudra şekeri, 4 çorba kaşığı su, margarin ve kakaoyu, margarin eriyene kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine sosu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

ESMERİM TARİFİ



ESMERİM TARİFİ

Malzemeler :
275 gram bitter çikolata 
175 gram margarin 
5 adet yumurta
10 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı un
Yarım paket vanilya


Üzerine: 
Krema ve çikolata sos


Yapılışı :
Margarin ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Un, yarım paket vanilya ve 5 adet yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırın. Ayrı bir yerde 10 çorba kaşığı tozşeker ve yumurta aklarını mikserle çırpın. Ilınan çikolatalı karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Yuvarlak bir kek kalıbına hamuru boşaltın. 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra, krema ve çikolata sos ile servis yapın

BARDAK BÖREĞİ TARİFİ


BARDAK BÖREĞİ TARİFİ

Hamur için Malzemeler :
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un


İçi için: 
4 adet haşlanmış patates
3 dal taze soğan
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı fesleğen
Toz kırmızıbiber, tuz


Üzerine: 
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Haşhaş tohumu


Yapılışı :
Derin bir kaseye eritilmiş ve ılınmış margarini alın. İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. İçi için, patatesi rendeleyin. İnce kıyılmış taze soğan, beyaz peynir, maydanoz, fesleğen, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Dinlenmiş hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bir adet bezeyi tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer bezeyi de açıp harcın üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


Malzemeler :
115 gram sütlü çikolata
1 su bardağı+3 kahve fincanı süt 
1 su bardağı+1 çorba kaşığı esmer şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı tuz
140 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
3 adet yumurta

Arası ve üzeri için:
225 gram bitter çikolata
175 gram krema
1/4 tatlı kaşığı tuz

Süslemek için: 
File antep fıstığı


Yapılışı :
Sütlü çikolata, 1/3 su bardağı süt, esmer şeker ve yumurta sarısını cam bir kaseye alın. Kaseyi kaynar su dolu tencerenin içine oturtun. Çikolatalı karışım pürüzsüzleşene ve koyulaşana dek karıştırın. Sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Un, karbonat ve tuzu bir kaseye eleyip kenara alın. Tereyağı veya margarini rengi açılıp krema kıvamı alana dek mikserle çırpın. Teker teker yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde karıştırmayı sürdürün. Kalan sütü ekleyin. Daha sonra çikolatalı karışımı ilave edip çırpın. Karışımı, yağlı kağıtla kaplanmış ve yanları yağlanmış 20-23 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin. Arası ve üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra ılınmaya bırakın.
Pişen keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Arasına bitter çikolatalı karışımın 1/3'ünü ince tabaka şeklinde sürün. Çevresine, kalan 1/3'ünü sürüp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Buzdolabından alıp, bitter çikolatalı karışımın kalanını pastanın üzerine sürüp, çorba kaşığı ile üzerini şekillendirin. File antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ


PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 adet sade hazır pandispanya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı cin mısırı

Kreması için: 

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

Karamel için:
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su

Süslemek için:
10-15 adet antep fıstıklı draje


Yapılışı :

Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Toz şekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya toz şeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antep fıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.