KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ


KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
125 gr. tereyağı
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı :

  Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.Fazla unları silkeleyerek dökün (Kek kalıbını yayvan bir tepsi tarzında seçin,browni gibi pişecek üzeri sonradan ıslatılacak).Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.Ayrı bir kapta yağı eritip soğutun. Sütü yağa ekleyin ılısın.Süt ve yağı çırptığınız diğer malzemeye ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  Bu karışımdan 1 su bardağı kadar sıvıyı kenara ayırın.Ayrı bir kapta 2 su bardağı unu eleyin ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.Diğer kek malzemesinin içine yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin tahta kaşıkla karıştırın.Kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.
  İlk yarım saat fırını kesinlikle açmayın.Daha sonra kekin kabarmasına bağlı olarak açıp kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir.Kek piştikten sonra sıcakken,daha önceden ayrılan 1 su bardağı sıvı karışımı kekin üzerine yayarak dökün.Spatulayla yayın.Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder