TAHİNLİ BÖREK TARİFİ
00:48 by ZuhalTAHİNLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
100 gr tereyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı tahin
İç Harcı İçin :
200 gr beyaz peynir
Karışık baharat
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt
Bol susam
Yapılışı :
Derin bir kapta hamur için gereken malzemeleri yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamuru iki eşit parçaya bölün. 10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine tereyağı ve tahin sürerek bohça gibi katlayın. Oklavayla tekrar açıp bu kez hamurun dört ucunu birleştirerek beze şeklinde yuvarlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tepsinin boyutundan 1 cm daha geniş olacak şekilde açarak tepsiye yayın. Baharatlar ve beyaz peyniri bir kapta karıştırıp böreğin iç harcını hazırlayın. Hazırlanan harcı yufkanın içine yayın ve kenarlardaki fazlalığı içeriye doğru katlayın. İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın. üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve bolca susam serpin. Kare dilimler şeklinde kesin. 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Isıyı 170 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.Tahinli börek artık hazır, afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Börek Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder