AÇMA PİZZA TARİFİ
00:25 by ZuhalAÇMA PİZZA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Un
200 gr kadar yumuşak margarin arasına sürmek için
Sosu:
1 yemek kaşığı salça biraz kekik ve suyu karıştırın.(boza kıvamında olacak)
Yapılışı :
Hamur mayalandıktan sonra bezeler hazırlayın elinizle açın birazcık yağ sürün rulo yapın iki ucunu birleştirip elinizle hamuru ortasına doğru kapatıp çukur yapın kenarlarına bastırmayın çok incelmesin.Sosunu sürün dilediğiniz malzemeleri koyun 200 derecelik fırına sürün .Fırına sürmeden önce vaktiniz varsa 15 dakika daha dinlendirin hamuru.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Pizza Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder