AYVALI AY KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Dolgusu İçin :
2 büyük boy ayva
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kırılmış fındık
1 paket vanilya
Üzeri İçin :
Pudra şeker
Yapılışı :
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye alın. Toz şeker, vanilya ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Fındık ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane açın. Üçgen şekilde parçalara kesip, her parçanın geniş tarafına ayvalı karışımdan yerleştirin. Rulo şeklinde sararın ve uç kısımlarını içe doğru kıvırarak ay şekline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder