BADEMLİ AY KURABİYESİ TARİFİ



BADEMLİ AY KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
200gr ince çekilmiş badem (irmik görüntüsünde olacak şekilde ince çekilmiş)
Yarım su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
File badem

Yapılışı :

Kurabiyeleri pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıt koyun.File bademi hafif çukur bir yemek tabağına koyup kenarda bekletin.Fırının sıcaklığını 185 dereceye ayarlayıp ısıtın.Bir karıştırma kabında yumurta aklarını çatalla 3 dakika kadar çırpınız.Ayrı bir karıştırma kabına şeker,ince çekilmiş badem,portakal kabuğu rendesi koyup,parmak uçlarınızla harmanlayarak karıştırın.Yumurta aklarını ilave edip önce spatula ile karıştırın sonra elinizle malzemeler birbiriyle bütünleşinceye kadar yoğurun (Yumurta akını ilave ederken hepsini birden kullanmayıp birazını ayırın.Yumurtanın büyüklüğüne göre tamamı fazla gelebilir,gerektikçe geriye kalanını yavaş yavaş ilave edin).Karıştırma kabındaki hazırlamış olduğunuz hamuru,mutfak tezgahına boşaltın ve elinizle yuvarlayarak silindir şekli verin.Silindir şeklindeki kurabiye hamurunu 16-18 eşit parçaya bölün.Böldüğünüz her bir parçaya,elinizle hilal şekli verin. Kurabiyelerin kalınlığının ince olmamasına dikkat edin.Daha önceden hazırladığınız tabaktaki file bademe,şekil verilmiş kurabiye hamurlarını hafif bastırarak,kurabiyelere yapışmasını sağlayın ve fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra tepsiyi tel ızgara üzerine koyun.Kurabiyeler henüz sıcakken, bir spatula ile dikkatlice tek tek alıp ayrı bir tel ızgara üzerine soğuması için yerleştirin.Soğuyan kurabiyeleri bir tabağa aktarıp servis yapabilirsiniz.
NOT:
Kurabiye için kavrulmamış badem alıp,kabuklarının soyulması için sıcak su içerisinde 10-20 dakika kadar bekletin.Yumuşayan kabukları elinizle kolaylıkla çıkardıktan sonra ıslanmış bademleri kuruması için temiz bir mutfak havlusuna yayın ve iyice kurumalarını sağlayın.Bu işlemi kurabiyeleri pişirmeden en az birgün önce yaparsanız daha iyi netice alırsın.Kabukları soyulup,kurutulmuş bademleri rondodan geçirerek un kıvamına getirebilirsiniz..

0 yorum :

Yorum Gönder