BÖĞÜRTLEN SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



BÖĞÜRTLEN SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (silme)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı şeker (damak zevkinize göre değişebilir)
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya


Soğuduktan sonra :
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı krem şanti


Arası ve Üzeri İçin :
Kullanıma hazır dr. oetker böğürtlen sosu (3 küçük paket)


Yapılışı :

Derin bir tencerede 1 bardak süt, un ve nişasta pütürsüz bir kıvam elde edilinceye kadar çırpılır.kısık ateşte sürekli karıştırılarak sütün kalan kısmı eklenir.Kaynayan krema ocaktan alınır, damla sakızı ve vanilya eklenerek mikserle 5 dk. çırpılır.Ilıklaşınca süt ve krem şanti eklenerek tekrar çırpılır.Fazla bekletmeden kaselere 1 yemek kaşığı kremadan koyulur, kenarlarına çilekler dizilir ve böğürtlen sosunun bir kısmı boşaltılır.tekrar krema ve böğürtlen sosu koyularak soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder