ÇİLEKLİ KUPLAR TARİFİ



ÇİLEKLİ KUPLAR TARİFİ

Malzemeler :
•Yetecek kadar kedidili

Kreması İçin :
•500 ml. süt
•1 çorba kaşığı un
•1 çorba kaşığı mısır nişastası
•3 çorba kaşığı toz şeker
•1 çorba kaşığı tereyağ
•1 paket vanilya

Kremanın Yapılışı :

Tereyağ ve vanilya hariç muhallebi gibi pişirilir, ocaktan inerken tereyağ ve vanilya eklenir, karıştırılır.

Yapılışı :

Çilek ve göz kararı şekeri rondodan geçirip çilek püresi elde ettim. Kedi dillerini kuplara uygun olarak küçük parçalara ayırdım,çilek sosuna batırıp kupların en altına dizdim,üzerine kaşıkla çilek sosunu döktüm. Hazırladığım kremadan yaydım,Hindistan cevizi rendesi serptim,doğranmış çileklerden yerleştirdim.Tekrar soslanmış kedi dili,çilek püresi, krema şeklinde hazırladım. Servisten önce hindistancevizi rendesi serpip, ortalarına birer çilek yerleştirdim. Yeşil toz fıstık serptim. Bu krema ölçüsüyle resimdeki gibi 4 adet kup elde ettim. Soğuk servis ettim.

0 yorum :

Yorum Gönder