FISTIKLI ANTEP KATMERİ TARİFİ
Malzemeler :1 paket baklavalık yufka
2 kutu kaymak
1 su bardağı fıstık ezmesi
200gr tereyağı
Toz şeker
Yapılışı :
Tereyağımızı derin bir tavada eritin.Tezgahınıza bir kat baklavalık yufka serin.Üzerini az miktarda yumurta fırçası ile tereyağı ile yağlayın. Yağladığınız yufkanın üzerine bir kat daha yufka serin,yağlamayın.Tam ortasına kare şeklinde olacak şekilde kaymağı top top koyun.Kaymağın üzerine fıstık ezmesini ve 1 yemek kaşığı (tepeleme) şekeri serpin.Bu malzemeleri yaparken resimdeki gibi yufkanın tam ortasına gelecek şekilde ve mümkünse kare şeklinde koyun.Ardından yufkanızı önce uzun kısmından sonra diğer kenarlarından ortaya eşit şekilde kapatın.Yine tereyağı ile yağladığınız teflon tavada arkalı önlü kızartın.
NOT : Baklavalık hamur kullandığım için,çok dökülen kıyır kıyır bir katmer oldu bu tarif. Ben yenmesi kolay olması açısından büyük kare katmerleri 4 eşit parçaya rulet ile kestim,resimdeki gibi minik karelerden servis tabağına dondurma ile servis ettim.
0 yorum :
Yorum Gönder