HAMBURGER EKMEKLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :1 kg ıspanak yada pazı
8 adet hamburger ekmeği (misafirlerin sayısına göre sayıyı arttırabilir)
1 adet soğan
Biraz sıvıyağ
Tuz,karabiber,pulbiber
Hamburgerleri ıslatmak için 1 kase süt
Beşamel Sos İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber
Üzeri İçin :
Rendelenmiş kaşar
Yapılışı :
Öncelikle soğan doğranır ve tencerede sotelenir. Ispanak yada pazı ilave edilir ve biraz sotelenir (ben pazı kullandım) Tuz,pulbiber ve karabiber ilave edilir.Beşamel sos için; bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir. Pembeleşmeden kavrulur.Süt ilave edilir.Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
Hamburger ekmeklerinin üst kısmı tencere kapağı gibi derin bir şekilde kesilir.Bir kase görünümü elde edilir.Ekmeklerin her yeri süt ile iyice ıslatılır (ıslatmazsanız kuru olabilir) Hamburger ekmeklerinin içine pazı yada ıspanaktan koyulur.Onun üzerine de beşamel sos dökülür ve tekrar üzerine kaşar rendesi koyulur 200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder